Sledi majstorica za titulu ABA lige, ponovo sudije u glavnoj ulozi

Košarkaši Budućnosti su u dramatičnoj završnici savladali Crvenu zvezdu 81:80 u četvrtom meču ABA lige.

Igraće se peti meč, koji će odlučiti šampiona ABA lige. Majstorica je na programu u petak u Beogradu.Na ovoj utakmici Budućnost je izvela 35 slobodnih bacanja, dok je Zvezda šutnula 17. Ogromna razlika, kao i u prethodnom meču.

Takav je bio i odnos u faulovima – Zvezda je napravila 35, a Budućnost 17.

Kako opisati meč u kome je Crvena zvezda u tri navrata imala dvacifrenu prednost, ali je ispuštala zahvaljujući katastrofalnom sudijskom kriterijumu, brojnim dosuđenim ličnim greškama i spornim odlukama poput nošene lopte…

Crvena zvezda je imala dva šuta za pobedu, ali do njih ne bi crveno-beli ni došli već bi rutinski priveli meč kraju, da nije bilo već opisanog “kriterijuma” u kome se našem timu jednostavno ne dozvoljava da igra košarku!

Crvena zvezda: Hol 5 , Volden 5, Lojd 23, Uskoković 0, Davidovac 3, Lazić 6, Dobrić 13, Simonović 6, Kuzmić 7, Noko 12

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić:

Još jedan dobar i interesantan meč u finalnoj seriji, kvalitetan. Od starta smo dobro kontrolisali ono što je trebalo. Bilo je uspona i padova, imali smo prednost, ali nismo bili lagani, već sve vreme maksimalni. Budućnost nas je stizala i na kraju prestigla.Imali smo dva šuta za pobedu. Sada idemo na trijumf u Beogradu. Idemo da odbranimo domaći teren“, dodao je Radonjić.