KK Crvena zvezda zahteva hitnu istragu ABA lige zbog skandala u hali “Aleksandar Nikolić”

KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je od ABA lige u četvrtak zahtevao hitno pokretanje disciplinskog postupka protiv sudije Uroša Nikolića i delegata Milana Krnete zbog dešavanja nakon utakmice 11. kola ABA Lige između KK Crvena zvezda  i KK Cedevita Olimpija koja je odigrana 14. 04. 2021. godine u Beogradu.

Nakon fer i korektne utakmice koja je odigrana u hali “Aleksandar Nikolić” iz nama nepoznatih razloga, sudija Uroš Nikolić je potpuno demolirao sudijsku svlačionicu, napravio veliku materijalnu štetu i tom prilikom doživeo i povredu.

KK Crvena zvezda saznao je za ozbiljnost i razmere ovog incidenta  tek kada se u javnosti pre tri dana pojavio video snimak potpuno uništene svlačionice u hali “Aleksandar Nikolić”.

Proverama kod čelnika SC “Tašmajdan” i hale “Aleksandar Nikolić” kao i MUP Republike Srbije koji su izvršili uviđaj i sačinili službenu belešku o ovom incidentu, KK Crvena zvezda je došao do saznanja da je sudijska svlačionica potpuno uništena!

Posebno nas iznenađuje i činjenica da delegat ove utakmice Milan Krneta nije zabeležio ovaj veliki incident i to smo utvrdili uvidom u njegov zvanični izveštaj sa te utakmice?

Podsećamo javnost da predstavnici KK Crvena zvezda prema pravilniku ABA lige nemaju pristup sudijskoj svlačionici.

Zbog ovog još jednog nemilog događaja koji ponovo baca loše svetlo na već urušen imidž lige, i pošto smo prikupili sve relevantne podatke, uključujući i sporni video u trajanju od 20 sekundi, KK Crvena zvezda  zahtevao je hitnu istragu (disciplinski postupak) i kažnjavanje svih aktera ovog skandala koji predstavlja još jedan težak udarac za regionalnu ligu i integritet i ugled svih učesnika i aktera ABA lige.

KK Crvena zvezda mts