Poraz crveno-belih, “majstorica” u nedelju

Košarkaši Mega Soccerbet pobedili su Crvenu zvezdu sa 86:79 u drugom meču finala pa će o tituli prvaka Srbije odlučivati „majstorica“ koja je na programu u nedelju od 20.30 časova u hali „Aleksandar Nikolić“.

Mega – Crvena zvezda 83:79 (35:17, 10:29, 20:12, 21:21)

Čudna utakmica odigrana je u dvorani “Mega Factory” u naselju Braće Jerković u Beogradu, u kome je domaćin imao i 20 poena prednosti  u prvoj deonici, kada su crveno-beli delovali uspavano i vrlo mlako u odbrani, ali je druga četvrtina donela veliki preokret u kome su crveno-beli odigrali bolje u napadu znatno čvršće u odbrani i otišli na odmor sa poenom prednosti 46:45.

Drugo poluvreme donelo je znatno izjednačeniju igru u kojoj su nažalost u velikoj meri umesto igrača na parketu u glavnoj ulozi bile sudije, tačnije sudijska trojka : Milivoje Jovčić, Uroš Obrknežević, Vladimir Jevtović.

Upravo oni su pojedinim odlukama bez obzira na sve napisano obeležili ovu utakmicu i nepotrebno i iz samo njima znanog razloga postali glavni akteri ove utakmice?

Poslednja šansa da Crvena zvezda završi finalnu seriju otišla je sa promašenom trojkom Dobrića, pa će se igrati i treća utakmica u nedelju.

Crvena zvezda je dominantno pobedila u prvoj utakmici rezultatom 98:69, ali je u drugoj utakmici dozvolila ogroman broj ofanzivnih skokova rivala, pa je primera radi Simonović završio meč sa čak 20 skokova uz 19 poena.

U ekipi Crvene zvezde najefikasniji je bio Ognjen Dobrić sa 31.poenom, pratio ga je Lengston Hol sa 19 poena.

Crvena zvezda: Hol 19, Lojd, Uskoković 2, Davidovac 10, Lazić 3, Rit, Radanov, Dobrić 31, Simonović 2, Jagodić Kuridža, Kuzmić 2, Noko 10.

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić:

“Čestitam Megi na pobedi. Ključni period utakmice je naravno bio sam početak u 10 minuta gde smo jako mekano i bez koncentracije ušli u meč. Mega je bila odlična. Primili smo 35 poena za 10 minuta, do kraja je to bilo drugačije. Dobro je što smo odreagovali na to i uspeli da dođemo do vođstva, ali u tom drugom delu nismo imali dovoljno alatki za puni preokret i za vođstvo, bolju završnicu. U prvom meču smo mi njih nadskočili, oni nas u drugom. Vrlo interesantno, ali mislim da nije samo taj momenat bio presudan, jer na početku utakmice naša odbrana je bila ispod svakog nivoa.Na sve probleme oko povreda ostali smo još bez jednog igrača na poziciji pleja, pa smo morali da se snalazimo tokom meča, a to nije zahvalno. Potrošnja je bila veća nego što je potrebno za ovakav tip utakmica i sistem u kojem se igra, ali ostaje da vidimo u kakvom smo stanju i da bez obzira na to ko bude igrao u sledećem meču u Pioniru odigramo dovoljno dobro da slavimo. Znamo da će da bude teško” rekao je trener crveno-belih.

Utakmica broj 3 koja definitivno spušta zavesu na ovu sezonu u kojoj Crvena zvezda želi “triplu krunu” igra se u nedelju.