Marko Gušić se izborio za šansu i postao deo prvog tima Crvene zvezde

Talentovani Marko Gušić, potpisao je u petak novi četvorogodišnji ugovor sa KK Crvena zvezda.

Marko može da pokriva više pozicija u tima, rođen je 6.avgusta 2002.godine u Beogradu.

Novi profesionalni ugovor koji je potpisao Marko Gušić veliko je priznanje za ovog momka koji je u maju 2019.godine potpisao prvo stipendijski ugovor nakon dolaska iz ekipe Vizure, a onda nastavio da se razvija i napreduje u juniorskom timu našeg kluba, čime je zaslužio i prvi profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom u koju je stigao nakon nastupa u ekipama Mladosti, Mege i Vizure gde je bio najbolji igrač.

Svoj karakater pokazao je istrajnošću nakon povrede koju je zadobio 2020.godine.Na taj način i na prvom mestu uz veliki rad, Marko Gušić izborio se tokom leta za šansu da trenira sa prvim timom KK Crvena zvezda. Tu šansu je iskoristio i postao deo seniorskog tima crveno belih za naredu takmičarsku sezonu, gde će imati veliku šansu da nastavi da se razvija kao igrač u sistemu našeg kluba koji je već doneo veliki broj igrača za prvi tim i reprezentativne selekcije Srbije:

Ovaj potpis je na prvom mestu velika čast za mene i još veća obaveza u narednom periodu. Za mene dokaz da se veliki rad i trud isplate jer sam se tako i izborio da uopšte dođem do prilike da treniram i učim sa prvim timom nakon problema i povrede koju sam imao. Znam da mi tek predstoji još veći rad, ali svaki trening sa stručnim štabom, trenerom Radonjićem i ovim igračima je za mene veliko iskustvo i prilika za dalje učenje i dokazivanje. Crvena zvezda je moj klub, to nisam krio ni 2019. kada sam stigao u juniorski tim, ali mi je mnogo značila podrška i vera koju sam imao u periodu kada sam se vraćao na teren iz povrede i koji nije bio uopšte lak. Moje je da se borim i koristim svaki minut treninga ili utakmice kako bi napredovao i odužio se klubu koji je stao uz mene” rekao je Marko Gušić.