Patrijarh Porfirije ugostio Crvenu zvezdu

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije organizovao je u utorak u prostorijama Patrijaršije Srpske Pravoslavne Crkve prijem za delegaciju KK Crvena zvezda koju su sačinjavali muški i ženski tim sa stručnim štabovima, kao i kompletan menadžment našeg kluba na čelu sa predsednikom Nebojšom Čovićem.

Tom prilikom Patrijarh Porfirije, koji je samim ovim činom i pozivom učinio izuzetnu čast KK i KKŽ Crvena zvezda i svim ljudima koji rade u klubu ili se bore za njegove boje na terenu, blagoslovio je kompletnu delegaciju našeg kluba i uputio reči ohrabrenja, ljubavi  i podrške, ali i izrazio želju za dobro zdravlje, pred velike izazove i utakmice koje košarkašice i košarkaše očekuje na terenima ove sezone i u njihovim karijerama, koje su mnogima od njih u obe selekcije, obogaćene i nastupima za reprezentaciju Srbije.

Osim zvaničnog dela, Patrjijarh je u opuštenom razgovoru preko sat vremena proveo u druženju, slikanju i pojedinačnim razgovorima sa igračima i stručnim štabom i menadžmentom našeg kluba, i učinio ovu posetu nezaboravnom za sve crveno bele koji su došli u Patrijaršiju u utorak 05.10.2021. godine.

Ispred KK Crvena zvezda patrijarhu Porfiriju, kapiten KK Crvena zvezda mts Branko Lazić poklonio je uramljeni dres KK Crvena zvezda koji će krasiti neki od kutaka Patrijaršije u kojima boravi Patrijarh, dok je kapiten ženske ekipe Nevena Naumčev uručila Patrijarhu Porfiriju loptu sa potpisima svih košarkašica. Klub je uputio i zvaničan poziv našem Patrijarhu, koji i sam nikada nije krio da je Zvezdaš i veliki ljubitelj sporta i košarke, da bude gost KK Crvena zvezda u sezoni koja je upravo počela.

Osim velike galerije slika, KK Crvena zvezda će tokom srede objaviti i bogat video materijal o poseta naših takmičarskih timova i delegacije kluba, koji su svi zajedno doživeli izuzetnu čast ovom posetom i susretom sa Patrijarhom Porfirijem.