Kazna za KK Crvena zvezda od Evrolige i poslednje upozorenje!

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je u sredu sa 3.000 evra zbog  ubacivanja tvrdih predmeta (upaljača i kovanica) tokom utakmice 5.kola Evrolige protiv Albe u Beogradu.

Evroliga je navela da se srpski klub kažnjava sa 3.000 evra zbog bacanja predmeta na teren tokom meča petog kola sa Albom.

U saopštenju se navodi da je sankcija izrečena u skladu sa članom 29.2.h) Disciplinskog kodeksa Evrolige.

Kazna koju je izrekao disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan odnosi se na prekršaj prema disciplinskom pravilniku tog takmičenja, a to je bacanje tvrdih predmeta u teren tokom  utakmice.

Duel između Crvene zvezde i Albe na programu je bio 22. oktobra, a slavio je tim iz Berlina sa 78:63.

KK Crvena zvezda mts još jednom podseća da su minimalne moguće kazne za ovakve vrste (ponovljenih) prekršaja: Izricanje novčane kazne od 30 hiljada evra, suspenzija dela tribina, cele hale, gubitak utakmice ili plej of serije, i oduzimanje bodova.

Zato klub još jednom apeluje na sve koji dolaze da bodre naš tim na utakmicama i koji prave fantastičnu atmosferu, da fer, korektno i sportski bodre naše momke jer u svakom drugom slučaju KK Crvena zvezda preti mnogo oštrija kazna!

Naredni meč u Evroligi u Beogradu, KK Crvena zvezda mts igra narednog četvrtka protiv Panatinaikosa u hali Aleksandar Nikolić.