Crveno beli u Zadru (nedelja 18.45h)

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u subotu u večernjim časovima u Zadar gde ih u nedelju od 18.45 očekuje meč 7.kola ABA lige jtd sa domaćim Zadrom.

Crveno beli odlaze u Dalmaciju na meč sa hrvatskim timom u dobrom raspoloženju nakon sjajne predstave sa Panatinaikosom.

Na meč u Zadar trener crveno belih vodi ekipu bez Erona Vajta i Nikole Ivanovića, a problem predstavlja i nekoliko rovitih igrača o čijem nastupu će stručni štab doneti odluku na dan utakmice.

Ekipa Zadra sačuvala je nukleus ekipe, ali tim nije igrao dobro na početku sezone pa je došlo i do promene trenera koja uvek po pravilu donosi reakciju tima.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: “Gostovanje u Zadru je uvek teška utakmica za svaku ekipu. Sačuvali su gro igrača iz prošle sezone i uz to nadogradili tim.  Svakako da nas očekuje teško gostovanje i zato moramo da odigramo organizovano, na potrebnom nivou i sa energijom, dobro u oba pravca kako bi mogli da kontrolišemo kvalitet domaćina i dođemo do rezultata koji želimo” rekao je trener cvreno belih.

Ognjen Dobrić: “Teren u Zadru je jedan od najtežih u ligi, imaju veliku podršku i publiku koja se razume u košarku. Nisu dobro počeli sezonu, ali imaju kvalitet koji je sigurno veći od treutnog plasmana na tabeli. Na nama je da uvedemo utakmicu u ritam koji nama odgovara uz igru u kojoj se podrazumeva dobra igra ne samo u odbrani, već na obe strane terena. Neće biti laka utakmica, ali naš cilj se zna, a to su bodovi uz dobru igru u dvorani “Krešimir Ćosić” rekao je Ognjen Dobrić.

Nakon utakmice u Zadri, crveno beli se vraćaju za Beograd, a već u četvrtak ih očekuje meč 9.kola Evrolige sa ekipom ASVELa u hali “Aleksandar Nikolić”.