Veliki jubilej KK Singidunum Crvena zvezda

Beogradski klub košarkaša u kolicima, Singidunum Crvena Zvezda, proslavlja veliki jubilej – 25 godina postojanja.

Klub koji je osnovan 25. oktobra 2001. godine pod imenom Dunav, 2013. godine promenio je ime u Singidunum, a 2021.godine kao najviši stepenik, nagradu za naporan rad i promociju ovog sporta, nagradio je i istorijskim ugovorom i saradnjom sa našim klubm KK Crvena zvezda, koji je godinama promovisao ovaj sport i radio na njegovoj popularizaciji!

Željko Ćirković koji je tada u poslednjim danima septembra potpisao ugovor sa našim klubom i direktorom Filipom Sunturlićem je pionir ovog sporta i jedan od najzaslužnijih za popularizaciju i izlazak iz medijske senke košarke u kolicima

Ono na šta je i KK Crvena zvezda ponosna je činjenica da je naš klub Singidunum Crvena zvezda dao veliki broj reprezentativaca, a naš nacionalni tim iz takmičenja u takmičenje ide stepenik po stepenik više (promocija iz C divizije u B diviziju gde je reprezentacija obezbedila opstanak u B diviziji).

Sa ponosom ističemo kao klub da smo dugi niz godina bili promoteri ovog sporta, a kruna te saradnje stigla je 30. septembra ove godine kada je naš najveći klub i naš dugogodišnji partner KK Singidunum i zvanično postao deo crveno bele porodice i našeg kluba.

Zadaci i takmičenja koji nas očekuju predstavljaju sve veći izazov i obaveze. 

KK Crvena zvezda Singidunum očekuje učešće u međunarodnoj NLB ligi u kojoj osim igraju timovi iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Crvena zvezda ovom prilikom poziva sve navijače na  na prvi turnir NLB lige 20. novembra, i time zajedno proslavimo i ovaj jedinstveni jubilej.

KK Crvena zvezda Singidunum raduje se novim stranicama koje će ispisivati u godinama koje dolaze, a naš klub kao što smo i najavili prilikom potpisivanja istorijske saradnje (koju do tada niko nije uspostavio na takav način sa jednim evroligaškim klubom) biće zdušno uz svoj tim košarkaša u kolicima.