Granitna odbrana Crvene zvezde donela pobedu u derbiju

Čvrsti, hrabri i odlučni. Ta tri epiteta najbolje mogu opisati igru košarkaša Crvene zvezde mts. Oni su imali obilatu pomoć svog šestog igrača čiji je huk sa tribina bio izvorište energije crveno-belih. Crvena zvezda je od početka do kraja kontrolisali dešavanja na parketu, oslonili se na svoju granitnu odbranu i na kraju savladali Partizan rezultatom 71:56.

Crveno-beli su od početka nametnuli ritam koji njima odgovara. Veoma čvrsta odbrana izabranika Dejana Radonjića svela je Partizan na samo osam poena u prvoj četvrtini, a ukupno 21 poen za poluvreme (32:21).

Kontrola ritma je bila tu, Partizan je pokušao da zapreti serijom u drugoj polovini treće četvrtine. Međutim, reakcija Crvene zvezde je bila silovita. Odbijen je nalet večitog rivala, a onda usledila i munjevita serija koja je na nešto više od pet minuta pre kraja nakon trojke kapitena Branka Lazića donela i ogroman 21 poen prednosti – 65:44.

Timska igra je obeležila ovaj meč, zajedništvo i spremnost da jedan za drugog učine sve. Takav pristup doneo je rezultat i ubedljivu pobedu koja je Crvenu zvezdu sada smestila na čelo tabele ABA lige. Prvi u ekipi jednakih bio je Luka Mitrović koji je meč završio sa 16 poena i sedam skokova, uz ogromnu potrošnju i teret koji je podneo na poziciji centra. Sjajan je bio Ognjen Dobrić koji je meč završio sa 15 koševa, a Nikola Kalinić je ubacio 12. Trebalo bi istaći i sjajan učinak Nejta Voltersa koji je pored devet poena upisao i pet skokova i pet asistencija.

Ovaj meč ostaće zapamćen po fenomenalnoj igri izabranika Dejana Radonjića, ali i debiju Stefana Markovića u crveno-belom dresu koji je odigrao nekoliko minuta i dobio ogromne ovacije pune dvorane ”Aleksandar Nikolić”.

Njegov ulazak u ritam će biti veoma važan jer Crvena zvezda ispred sebe ima ubitačnu nedelju. Dva gostovanja u Španiji su na programu u utorak (Vitorija gde je rival Baskonija) i četvrtak gde crveno-bele čeka slavni Real Madrid. Vrlo brzo i slede novi izazovi u ABA ligi i ponovo u Evroligi. Crvena zvezda je pokazala da je spremna!

Crvena zvezda mts – Partizan Nis 71:56 (15:8, 17:13, 15:19, 24:16)

Crvena zvezda mts: Volters 9 (5sk, 5as), Davidovac, Mitrović 16 (7sk), Lazić 3, Kalinić 14 (5as), Dobrić 15 (6sk), Holins 7, Simonović, Ivanović 3, Kuzmić 4, Cirbes.