Luka Mitrović za Evroligu “Novi početak”

Luka Mitrović se vratio ovog leta u Beograd i ekipu Crvene zvezde. Ta činjenica privukla je veliku pažnju sportske javnosti, kao i odlične igra našeg krilnog centra na početku nove sezone. Očigledno, nisu promakle ni Evroligi.

Bivši kapiten i jedan od najtrofejnijih igrača našeg kluba u opširnom intervju za sajt Evrolige govorio je o svojim počecima, činjenici da je bio jedan od najmlađih kapitena u istoriji Evrolige, odrastanju i velikom iskustvu koje je stekao igrajući za tako veliki klub kao što je Crvena zvezda.

Mitrović je nakon pet sezona u crveno belom dresu igrao za Bamberg, Hapoel, Mursiju i Budućnost, pre nego što se vratio svojoj kući:

Fantastičan je osećaj što sam se vratio na mesto gde sam proveo najbolje godine moje karijere, gde sam počeo sa profesionalnom košarkom, što sam okružen ljudima koje znam jako dobro / saigrače, trenere, ljude koji rade u klubu, navijači takođe… Takođe vratio sam se u svoju zemlju  nakon četiri ili pet godina igranja u inostranstvu…” rekao je na početku opširnog intervjua Luka Mitrović. koji je rođen 21.marta 1993.godine u Novom Sadu.

Kao član Crvene zvezde ispisivao je istoriju našeg kluba sa kojim je do sada osvajao u periodu od 2012/2017 godine čak 10 trofeja…

Govoreći za Evroligu Mitrović se osvrnuo na godine u crveno belom, plej of sezoni u Evroligi, povratku u Beograd, početku sezone…