Prvotimci Crvene zvezde sjajni i u video igri

Turnir za najboljeg video basketaša počeo je u četvrtak u lobiju TC ’’Delta City’’. To je predstavljalo sada već tradicionalno malo okupljanje crveno-bele porodice. Kako to obično i bude predstavnici Crvene zvezde mts bili su pravi magnet za posetioce tržnog centra, pa je ovaj događaj okupio Zvezdaše svih generacija. Mnogi su došli planski da odmere snage sa crveno-belim prvotimcima i ostalim učesnicima turnira, ali i okupili su se i slučajni prolaznici kojima su Stefan Lazarević, Ostin Holins, Marko Gušić i Nemanja Popović privukli pažnju. Želeli su fotografiju i autogram od nekih od svojih heroja pa su se u druženju i zadržali izvesno duže nego što su planirali.

Dva velika crveno-bela derbija odigrana su između Gušića i Lazarevića, odnosno Popovića i Holinsa. Poznato je da Stefan Lazarević ne voli da gubi ni u video igri pa mu je teško palo što se Gušić pokazao kao veći maher sa džojstikom. U okršaju Popovića i Holinsa bio je bolje mlađi prvotimac.

Da sve bude u znaku crvene i bele boje pobrinuli su se juniori Crvene zvezde koji su pokazali veliko znanje u baratanju džojstikom pa je bilo jako teško pobediti Lazara Gagića i Đorđa Marjanca. Za atmosferu su bile zadužene devojke iz plesne grupe ’’Red passion’’, a i one su se oprobale u NBA 2k video igri i pokazale zavidno znanje.

Pobednik turnria je Pavle Savić, drugo mesto zauzeo je Đanluka DiStefano, dok je treći bio Radoslav Parović. Njihov podvig je veći ako imamo u vidu da je ovogodišnji turnir imao rekordan broj učesnika. Za svoj uspeh dobili su vredne nagrade koje su obezbedili Crvena zvezda i TC ”Delta City”.

U prvom planu bilo je ponovo druženje, kao i svaki put. I u ovakvim vremenima Crvena zvezda grabi svaku priliku da vreme provodi sa Zvezdašima svih generacija. Logično je kada su video igre u pitanju da je akcenat na mlađima, međutim bilo je i posetilaca stare škole jer su crvena i bela boja tačka spajanja. Juče u igranju Sony playstation-a, danas u dvorani. Vreme je za novi spektakl, dvorana ’’Aleksandar Nikolić’’, 19 časova. Vidimo se u hali!