Luka Mitrović: Srbija je zemlja koja voli košarku

KK Crvena zvezda mts je gotovo stalni član Evrolige. To je velika privilegija, biti u društvu najuspešnijih i najbogatijih klubova Evrope. Takođe je i velika obaveza jer Crvena zvezda predstavlja Beograd, Srbiju i ceo region u najjačem evropskom takmičenju.

Košarka se u Srbiji gleda i razume drugačije. Ni malo slučajno jer uz nju neretko stoji epitet ’’Zemlja košarke’’ sa potpunim pravom. O tome je govorio prvotimac crveno-belih Luka Mitrović:

’’Košarka u Srbiji je neka vrsta religije. Imamo bogatu istoriju košarke na ovim prostorima i mislim da je to veoma važno za našu zemlju, ali i za Evroligu da ima učesnika sa ovih prostora. Osećamo veliku obavezu jer ne reprezentujemo samo klub, već i celu državu u svetu košarke’’, istakao je Mitrović, a potom govorio o nastupima u Crvenoj zvezdi:

’’Igranje za tim sa ovakvo bogatom istorijom uvek nosi sa sobom pritisak i morate da znate kako ćete se nositi sa tim. Moj košarkaški razvoj je počeo ovde, proveo sam u klubu pet predivnih godina i sjajan je osećaj biti okružen ljudima iz Crvene zvezde ponovo’’, istakao je Mitrović.

O svom saigraču govorio je i Ognjen Dobrić koji se dugo poznaje sa Lukom Mitrovićem:

’’On zna šta Crvena zvezda znači ovoj zemlji i gradu. Zna kako je igrati ovde i u ovakvoj atmosferi, bio je ovde pre pet godina, poznaje trenera i sistem’’, rekao je popularni Šegi, a zatim je o svom odnosu sa krilnim centrom crveno-belih pričao Nikola Kalinić:

’’To je jedan od igrača sa kojim sam u kontaktu iz košarke i smatram ga za pravog prijatelja. Jedan od razloga što sam se vratio u Crvenu zvezdu jeste šansa da ponovo zaigram sa njim. Sjajno funkcionišemo na terenu, a imamo otvoren odnos gde jedan drugom možemo uvek da kažemo i dobre i loše stvari. Sve ide u pravom pravcu i možemo da rastemo zajedno’’, rekao je Kalinić.

Luka Mitrović je potom govorio o ovoj sezoni Evrolige:

’’Doći ovde i igrati na ovom nivou uvek nosi osećaj pritiska. Ukoliko ne možete da se nosite sa takvim pritiskom onda niste spremni da igrate na ovom nivou. Evroliga je svake godine sve bolja i bolja, sa sjajnim timovima, koji imaju i veće budžete od nas i srećni smo što možemo da se takmičimo sa njima. Gladni smo plasmana u plejof, znamo kako je biti tamo, uspeli smo da se plasiramo već jednom, ali idemo dan za dan, utakmicu po utakmicu i videćemo za koliko će to biti dovoljno’’, rekao je Mitrović.

Kompletan video možete pogledati ovde: