Nebojša Čović predsednik Crvene zvezde, Vladimir Cvetković počasni predsednik i velika Skupština Zvezdaša

KK Crvena zvezda mts održao je u ponedeljak 27.12.2021. godine u Beogradu izbornu Skupštinu kluba na kome su izabrani organi kluba u narednom mandatu od 5 godina.

Nebojša Čović izabran je od strane članova Skupštine KK Crvena zvezda mts za predsednika KK Crvena zvezda mts u periodu od 5 godina.

Nakon izlaganja izveštaja o prethodnom perioda u trajanju od 10 godina, sa posebnim osvrtom na prethodni petogodišnji mandat, Nebojša Čović je jednoglasno izabran za predsednika KK Crvena zvezda.

Takođe, izabrano je novo predsedništvo kluba koje će se sastojati od 7 članova ( dr Nebojša Čović, Branislav Baćović, Dragan Filipović, Đorđe Vučinić, Marko Kešelj, dr Nebojša Mitrović, Tomislav Šunjka), a takođe je novina i izbor dva potpredsednika, jedan će biti zadužen za ekonomska pitanja, drugi za sportska pitanja. Predsednik skupštine je Ljubomir Milić, potpredsednik skupštine za ekonomska pitanja je Zoran Milošević, a za sportska legenda kluba Dragiša Vučinić. Predsednik Upravnog odbora je Dušan Milosavljević.

U narednom periodi biće formiran i UO kluba u kome će se nalaziti najviše 23 člana, dok će Nadzorni odbor i disciplinska komisija brojiti po 3 člana.

U novom sazivu Skupštine KK Crvena zvezda nalazi se čak 57 članova, u odnosu na prethodni saziv od 35 članova, i to je najveći saziv Skupštine KK Crvena zvezda u njegovoj bogatoj istoriji.

Među članovima tog izuzetno važnog tela kluba, nalaze se po prvi put i aktivni igrači našeg prvog tima, Branko Lazić i Marko Simonović, kao i sve generacije Zvezdaša iz svih sfera javnog života.

 Klub im se ovom prilikom zahvaljuje na velikom poverenju i iskrenoj želji da aktivno učestvuju u radu kluba u narednom periodu.

U novom sazivu Skupštine KK Crvena zvezda nalaze se:

1) Avakumović Milan
2) Albijanić Dušan
3) Aleksić Srboljub
4) Arbutina Dalibor
5) Bajagić Momčilo
6) Vuković Boris
7)  Vučević Nikola
8) Vučinić Dragiša
9) Galavić Simo
10) Gurović Milan
11) Dapčević Žarko
12) dr Babić Bojan
13) Žeravica Zaga
14) Žugić Ljupče
15) Zorić-Mijalković Snežana
16) Zrnić Branislav
17) Ivković Zoran
18) Jakimov Saša
19) Jakovljev Bora
20) Jović Zoran
21) Kalinić Milan
22) Kičić Gordan
23) Kovačević Zoran
24) Kozarac Vladimir
25) Kojčinović Aleksandar
26) Kuzmanović Vladimir
27) Lazić Branko
28) Lazić Miodrag
29) Lukić Vladan
30) Lučić Vladislav
31) Martinović Jovo
32) Milić Ljubomir
33) Miličić Darko
34) Milošević Zoran
35) Nikolić Stanislav
36) Ninković Miloš
37) Parežanin Svetislav
38) Parezanović Marko
39) Paunović Nikola
40) Radovanović Dragan
41) Radovanović Milan
42) Radojičić Aleksandar
43) Rakočević Igor
44) Rašula Igor
45) Ristić Rosa
46) Ružičić Aleksandar
47) Sarjanović Ivan
48) Simonović Marko
49) Sojić Stevan
50) Sokolović Dejan
51) Stanisavljević Aleksandar
52) Stanojević Aleksandar
53) Stanojković Miroljub
54) Stoimenov Igor
55) Tanjević Bojan
56) Timarov Srđan
57) Filipović Filip

Jednoglasno je usvojen i predlog da legenda KK Crvena zvezda i nekadašnji generalni sekretar FK Crvena zvezda iz najuspešnijeg perioda u istoriji kluba, Vladimir Cvetković bude proglašen za počasnog predsednika KK Crvena zvezda po drugi put u bogatoj istoriji našeg kluba. Pre Vladimira Cvetkovića ta čast pripala je jedino Nobelovcu Ivi Andriću.

KK Crvena zvezda mts ovom prilikom izražava veliko zadovoljstvo odzivom i jedinstvom članova Skupštine, a o svim daljim koracima i odlukama koje se tiču formiranja ostalih tela kluba javnosyt će biti blagovremeno obaveštena.

KK Crvena zvezda mts