VELIKI VLADIMIR

Vladimir Cvetković legenda košarkaškog kluba Crvena zvezda i bivši direktor FK Crvena zvezda iz vremena kada je naš tim osvojio Ligu Šampiona, proglašen je počasnim predsednikom KK Crvena zvezda na Skupštini kluba koja je održana 27.12.2021. godine u Beogradu.

Ova odluka je izazvala izuzetno pozitivne reakcije celokupne, a posebno Zvezdaške javnosti, jer Vladimir Cvetković je za sve što je učinio za svoju i našu  Crvenu zvezdu – to i zaslužio!

Vladimir Cvetković je tako nakon Nobelovca Ive Andrića postao drugi počasni predsednik našeg kluba i tako svojoj jedinstvenoj i prebogatoj karijeri (koju je posvetio Crvenoj zvezdi) dodao još jedno priznanje koje je zaslužio!

Opus Vladimira Cvetkovića teško staje u jedan tekst. Radi se o čoveku koji je na mnogo načina kreirao prebogatu istoriju našeg Košarkaškog kluba i koji je tokom karijere igrao samo za jedan klub – našu Crvenu zvezdu!

Veliki Vladimir ili za svakog Zvezdaša prosto  Cvele“ je neko koga svako kome je crveno bela boja pri srcu zna. Kao što zna i šta je dao našoj Crvenoj zvezdi. Neko koji je bio košarkaš među fudbalerima i fudbaler među košarkašima, ali na prvom mestu  čovek koji i danas voli Crvenu zvezdu svim svojim bićem. Iskreno i iz srca…

Zato je KK Crvena zvezda u susret 80. rođendana  Vladimira Cvetkovića koji je napunio 24.maja 2021. godine napravila veliki intervju sa velikanom KK Crvena zvezda. Cilj je bio da taj intervju bude deo istorijskog opusa i arhive kluba, ali i svedočanstvo o životu jednog od najvećih Zvezdaša i najvažnijih ljudi u istoriji našeg kluba i sportskog društva.

Proglašenje za počasnog predsednika je idealna i prava priliku da ovaj intervju prezentujemo našim navijačima, sa željom da ostane svedočanstvo o Cveletovim počecima, prvim košarkaškim danima, najvećim uspesima kao igrača KK Crvena zvezda, kasnije i  prvog operativca FK Crvena zvezda, uz brojne anegdote i informacije koje ćete po prvi put moći da čujete.

Da ostane upamćen za sva vremena, ali i kao svedočanstvo za buduća pokolenja Zvezdaša.

Uživajte – VELIKI VLADIMIR CVETKOVIĆ!