Crveno beli putuju u Kazanj

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u četvrtak nakon treninga u Kazanj gde ih u petak čeka meč 26. kola Evrolige protiv domaćeg Uniksa.

Ruski tim iz Tatarstana ove sezone opravdava i na terenu veliki kvalitet sastava i trenera koje imaju i otvoreno najavljuju ambiciju da se plasiraju u TOP 8 fazu (ispred Monaka) koja bi im obezbedila učešće u Evroligi i naredne sezone.

Uniks je treutno sedmi na tabeli sa skorom 13/8, a svoj kvalitet osim pobedom nad našim timom u Beogradu, pokazali su i u ponedeljak kada su u okviru VTB lige slavili kao gosti nakon tri produžetka protiv ekipe CSKA u Moskvi.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić:
Radi se o kvalitetnom protivniku koji nije samo protiv nas pokazao kvalitet. U dobroj su formi. Individualno su izuzetno jaki, atletski takođe. Sigurno nas čeka težak zadatak. U krajnjoj liniji najavili su ambicije pred početak sezone, rekli su da napadaju Top 8. Naravno da su tako i ušli u sezonu i pokazali su to na mnogim utakmicama, uključujući i duel u Beogradu.Mi smo u našoj situaciji koja se dogodila u januaru kada smo imali veliku pauzu van hale što je posebna problematika u ovom delu sezone.  Maik Cirbes neće putovati, nadam se da će početi sa treningom sledeće nedelje. Imamo određenih problema, naravno zbog pauze koju smo imali zbog svega, onda imamo i taj raspored koji zahteva specifičan način rada. Videćemo kakva je situacija u ekipi sutra pa ćemo doneti odluku. Ono što treba reći je da nemamo ozbiljnih povreda, ali problemi postoje“ rekao je trener crveno belih.

Ognjen Dobrić: „Oni su izuzetno dobra fizička ekipa, dominatni su u tom smislu u odnosu na sve ekipe. Moramo da nađemo način da odgovorimo na to, da igramo našu igru, da im čvrstom odbranom ne dozvolimo da se opuste u napadu i da igraju svoju igru. U Beogradu to nismo uradili i videli smo kako se to završilo. Imaju dosta dobre igrače poput Hezonje, Lorenca i Džona Brauna, ceo tim igra dobro, opasnost preti sa svih strana. Oni igraju kvalitetno svih 40 minuta i na to moramo da odgovorimo“.

Utakmica u sportskoj dvorani u Kazanju igra se u petak od 17 časova. Odmah nakon meča crveno beli kreću za Beograd, a već u nedelju od 19 sati očekuje ih meč regionalne lige sa ekipom Zadra.