FINANSIJSKO POSLOVANJE KK CRVENA ZVEZDA (1.DEO)

KK Crvena zvezda mts najavio je početkom 2022. godine da će kroz zvanične platforme Kluba javno predstaviti javnosti svoje poslovanje (celokupne finansije prihode i rashode kluba) koja će na potpuno nov, jedinstven i jednostavan način pokazati funkcionisanje kluba koji je već godinama osvajač brojnih regionalih i domaćih titula, učesnik Evrolige i kao takav prepoznat od te organizacije kao klub koji sa minimalnim sredstvima ostvaruje izvanredne rezultate.

Već godinama na više načina KK Crvena zvezda pokazuje osim na terenu, da je društveno najodgovorniji, ali i najtransparentniji klub na ovim prostorima, što ćemo ovoga puta pokazati javnosti kroz prikaz finansijskog poslovanja kluba.

Klub će u narednom periodu kroz nekoliko tabela prezentovati broj igrača koji su nastupali za KK Crvena zvezda, tabelu sa ugovorima, kategorijama i visinom zarade igrača (uz određena ograničenja i poštovanje privatnosti lica na koje smo obavezni), troškove i prihode kluba u prethodnoj deceniji, ali i visine budžeta kluba kroz sezone, u kojima će se jasno videti udeo i učešće Republike Srbije, grada Beograda, sponzora, prihodi i rashodi od prodaje sezonskih i dnevnih karata…

Prve dve tabele koje prezentujemo javnosti i našim navijačima su „TABELA SA RASPONOM NAKNADA ZA IGRAČE I TABELA SA RASPONOM NAKNADA ZA STRUČNI ŠTAB KK CRVENA ZVEZDA“ od sezone 2011-2012 zaključno sa  31. 12. 2021. godine, 10 i po sezona.

U svakoj koloni na dve tabele (jedna za igrački pogon, druga za stručni štab) nalazi se vrlo precizno objašnjenje o broju igrača koji su nastupali te sezone, kao i raspon vrednosti njihovih naknada po sezonama, kao i za stručni štab.

(Kliknuti na sliku za uvećanje)

TABELA SA RASPONOM NAKNADA ZA IGRAČE KK CRVENA ZVEZDA

TABELA SA RASPONOM NAKNADA ZA STRUČNI ŠTAB KK CRVENA ZVEZDA