FINANSIJSKO POSLOVANJE KK CRVENA ZVEZDA (2.DEO)

KK Crvena zvezda mts daje na uvid javnosti i navijačima našeg kluba drugi segment finansijskog poslovanja kluba u periodu od 30.06.2011 .godine do 31.12.2021. godine (uz napomenu da su za sezonu 21/22 koja se završava 30.06.2022.godine dati iznosi koji treba da budu isplaćeni do 30.06.2022, s tim što je deo sredstava isplaćen zaključno sa 31.12.2021 i nalaze se u iznosima koji su prezentirani u tabelama za sezonu 21/22 ).

Tabelarno su prikazani podaci koji se odnose na Bruto naknade koje je klub izdvojio u tom periodu za: igrače, stručni štab, trenere mlađih selekcija (koje su izuzetno važan deo našeg kluba) i menadžment, uključujući medicinski tim KK Crvena zvezda, kao i stipendije za igrače mlađih kategorija.

Takođe su data i sredstva (bruto zarade) zaposlenih u klubu sa isplatama za prevoz, (imajući u vidu da u skladu sa Zakonom o sportu, svi naši treneri, igrači i menadžment su zaposleni u klubu sa plaćenim penzijskim, invalidskim i zdravstvevnim osiguranjem, kao i porezima).

Sa ponosom još jednom možemo da istaknemo da su rezultati kluba u prethodnih 10 i po sezona u potpunosti opravdali ulaganja u KK Crvena zvezda koji je uz 17 trofeja u regionalnim i domaćim takmičenjima, igrao i plej of novog formata Evrolige, osvojio juniorsku Evroligu, mlađe selekciju su osvojile niz titula prvaka Srbije u svojim kategorijama, ali i promovisale na desetine igrača koji su izuzetno važni za srpsku košarku i naše nacionalne selekcije!

Jednostavnom računicom i letimičnim pogledom na tabelu može se videti da je KK Crvena zvezda prosečno po sezoni izdvajao: za bruto naknade igrača prvog tima 3.111.786,39 evra, za bruto naknade trenera 413.737,98 evra, za bruto naknade trenera mlađih kategorija 71.593,73 evra, i za bruto naknade menadžmenta kluba izdvajano je 143.735,72 evra;  Prosečno po sezoni za stipendije igrača mlađih kategorija izdvajano je 38.436. evra, dok je za bruto zarade zaposlenih: menadžment, treneri, igrači, prosečno po sezoni bruto izdvajano 205.006,99 evra, a za prevoz zaposlenih 9.988,64 evra.

Vrlo prostim upoređenjem budžeta ostalih klubova Evrolige može se nedvosmisleno konstatovati da su navedena prezentirana izdvajanja Crvene zvezde u prikazanim tabelama za punih 11 sezona u rangu JEDNOGODIŠNJEG BUDŽETA nekolicine klubova sa kojima se svake godine takmičimo i borimo u Evroligi!

To nedvosmisleno dovodi do zaključka da Crvena zvezda ima najbolji odnos i učinak : budžet/tabela/igra/uslovi.

Ovoga puta kroz pet tabela, vrlo jasno, pregledno i krajnje transparentno KK Crvena zvezda prikazao je kako klub koji je udruženje građana (i kao takav potpuno odgovoran javnosti za transparentnost) prikazuje svoje poslovanje na način kako je izdvajao sredstva kojima je raspolagao tokom dosadašnjih 10 i po sezona, sa projekcijom do kraja i 11. sezone za sve vitalne delove kluba bez kojih KK Crvena zvezda ne bi mogao da funkcioniše!

TABELA (kliknuti za uvećanje i preuzimanje slike)

Takođe, KK Crvena zvezda će nastaviti u narednim danima kao najtransparentniji sportski klub na ovim prostorima da informiše srpsku i evropsku košarkašku javnost o svom poslovanju u periodu od 30.06. 2011. godine do danas, koje je u potpunosti u skladu sa propisima i revizijama Evrolige, u očekivanju da će naš primer slediti i drugi.