KRK: Crvena zvezda u polufinalu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Radnički iz Kragujevca rezultatom 103:59 u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća i tako se plasirali u narednu rundu takmičenja.

Crveno beli su čvrstom i odgovornom igrom od samog starta opravdali ulogu favorita i u reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala zalsuženo savladali ekipu kragujevačkog Radničkog koju predvodi nekadašnji centar crveno belih Raško Katić.

Crvena zvezda – Radnički 103:59 (28:13, 29:11, 24:22, 22:13)
Hala: Čair
Sudije: Milivoje Jovčić, Nemanja Ninković, Petar Pešić

Od samog starta crveno beli su stavili do znanja da ozbiljno i odgovorno dočekuju ovu utakmicu, a početak meča je obeležio plejmejker crveno-belih Stefan Marković.

Marković je za nekoliko minuta ubacio tri trojke, plus imao i asistenciju i svi poeni Zvezde postignuti su njegovom zaslugom, a na semaforu je tada stajalo 13:3 u korist beogradskog tima.

Uz čvrstu odbranu našeg tima, Radnički je u prvoj četvrtini postigao svega 13 poena, a u drugoj deonici 11 i na poluvreme se otišlo sa 57:24, pa se pitanje pobednika u utakmici koja je otvorila ovogodišnji turnir više nije postavljalo.

U poslednjoj četvrtini crveno-beli su mirno priveli utakmicu kraju,a  trener Radnonjić je pred naredne mečeve ukazao priliku i minute svim igračima koji su se našli u protokolu.

Najefikasniji je bio Nikola Ivanović sa 18 poena, Stefan Marković je postigao 16, Lazić i Holins po 11, a Dobrić i Kalinić po 10 poena.

U redovima Radničkog, 17 poena je imao Raško Katić, 15 Đerasimović, a 8 poena postigao je Veljović.

Košarkaši Crvene zvezde u polufinalu će igrati sa boljim iz meča Mega Mozzart – Zlatibor, a polufinale se igra u subotu do 17 časova.