ANGT ’’Marko Ivković’’ počinje u petak!

Kao što je od ranije poznato KK Crvena zvezda mts biće 11. put domaćin Adidas Next Generation kvalifikacionog turnira Evrolige. Turnir će i ove godine nositi ime po tragično preminulom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću.

ANGT ’’Marko Ivković’’ započinje u petak 25. februara i trajaće do 27. februara kada je zakazano finale. Svi mečevi će se igrati u dvorani ’’Basket City’’ i biće to prava prilika za sve ljubitelje košarke da uživaju najboljoj evropskoj juniorskoj košarci. Evroliga je još jednom iskazala ogromno poverenje koje ima u KK Crvena zvezda mts i produbila saradnju koja traje već više od jedne decenije. Utisci svih mladih igrača, trenera i članova delegacija iz prošlosti jedna su od najboljih potvrda da Crvena zvezda radi vrhunski posao na polju organizacije ovog takmičenja, a visoko postavljena lestvica predstavlja i veliki izazov za menadžment Kluba da taj nivo održi. U prošlosti su se menjali gradovi organizatori, ali Beograd je uvek od strane Evrolige prepoznat kao sigurna destinacija za mlade košarkaše. Nimalo slučajno, a Crvena zvezda će i ove godine uraditi sve da na najbolji mogući način opravda ukazano poverenje od strane krovne organizacije iz Barselone.

Ekipe su kao i do sada podeljene u dve grupe. U grupu A smešteni su Crvena zvezda mts, Valensija, Partizan Nis i Tofaš. U okviru grupe B nastupaće ekipe Next Generation Team (sastavljen od igrača iz regiona), Mege, Asvela i Lietkabelisa.

Crvena zvezda mts, kao domaćin turnira, otvoriće takmičenje protiv Valensije u petak od 10 časova. Kompletan raspored je sledeći:

Petak, 25. februar:

1. kolo:

10:00 Crvena zvezda mts – Valensija

12:00 Partizan Nis – Tofaš

14:00 NGT  – Mega

16:00 Asvel – Lietkabelis

2. kolo:

18:00 Crvena zvezda mts – Partizan Nis

20:00 Valensija – Tofaš

Subota, 26. februar:

2. kolo:

10:00 Mega – Lietkabelis

12:00 NGT – Asvel

3. kolo:

14:00 Partizan Nis – Valensija

16:00 Tofaš – Crvena zvezda

18:00 Lietkabelis – NGT

20:00 Asvel – Mega

Nedelja, 27. februar:

9:00 Meč za 7. mesto

11:00 Meč za 5. mesto

13:00 Meč za 3. mesto

15:00 Takmičenje u zakucavanjima i brzom šutiranju trojki

16:30 FINALE

 

Ulaz u dvoranu Basket Siti je besplatan. Pozivamo sve ljubitelje košarke i navijače Crvene zvezde da ispune dvoranu u velikom broju, uživaju u najboljoj juniorskoj evropskoj košarci i bodre crveno-bele. Vidimo se u dvorani!