EL: Pobeda Crvene zvezde nad Fenerbahčeom!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Fenerbahče 74:69, u odloženom meču 19. kola Evrolige.

Evroliga, 19. kolo

Crvena zvezda – Fenerbahče 74:69
(20:18, 21:19, 18:23, 15:9)

Crveno beli su slavili u dramatičnoj završnici u kojoj su serijom 6-0 rešili pitanje pobednika u vrlo izjednačenom meču u kome su na kraju presudile blokada Davidovca i poeni Kalinića i Voltersa.

Na startu utakmice Crvena zvezda se bolje snašla povela sa 7-0 i praktično tu prednost koju je u jednom trenutku Gudurić serijom poena sveo na jedan posed, držala do kraja prvog poluvremena (41:37).

Na startu drugog, gostu su se bolje snašli, i treću deonicu rešili u svoju korist za 60-59.

Nikola Ivanović je pokrenuo Crvenu zvezdu na startu četvrte četvrtine i Zvezda serijom 6:0 dolazi do +5.

Iako su ispunili bonus posle dva i po minuta, i dalje su igrali tvrdu i vrlo čvrstu odbranu.

U poslednjh nekoliko minuta, Dejan Davidovac izrastao je u jednog od junaka ove pobede…Prvo je postigao trojku, nakon toga usledila je velika borba u kojoj je presudila dobra odbrana crveno belih.

Crvena zvezda nije uspevala da postigne koš tri i po minuta, ali se dobro i branila i košem Kalinića dolazi do vođstva 70:69 na minut i po do kraja.

Slobodnim bacanjima Kalinića i poenima Voltersa nakon blokade Davidovca, dolazi do +5 na 25 sekundi do kraja i tu je meč bio rešen.

Najefikasniji kod crveno belih koji sada imaju skor 10-15 bili su Kalinić sa 11, Davidovac sa 9 poena i 6 skokova, a po 9 poena postigli su i Dobrić i Mitrović.

Kod Fenerbahčea su se istakli Bartel sa 15, Gudurić sa 14 i sa po 11 poena Pjer i Buker.

Dvorana: Aleksandar Nikolić (Beograd)
Sudije: Migel Anhel Peres, Mišel Rosi, Jakub Zamojski

Crvena zvezda: Volters 5, Davidovac 9, Mitrović 9, Lazić 7, Kalinić 11, Dobrić 9, Holins 4, Ivanović 7, Marković 3, Vajt 2, Kuzmić 8

Fenerbahče: Hazer 4, Akpinar 4, De Kolo 3, Pjer 11, Bartel 15, Gudurić 14, Flojd 1, Buker 11, Polonara 6;

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: „Teška utakmica, dve utakmice u vrlo kratkom roku. Odigrali smo dobro u većem delu prvog poluvremena. U nastavku smo napravili neke greške u odbrani. U poslednjih nekoliko minuta smo odigrali pametno. Smatram da prolazimo kroz tešku sezonu, imali smo mnogo problema posle Nove godine. Odigrali smo 12 utakmica u 30 dana.Više smo bili u krevetu nego na terenu u jednom periodu. Dešavaju se mnoge situacije, što se tiče večerašnjeg duela, bilo je evidentno da u nekim momentima nedostaje energije, oseća se da smo bili pre nekoliko dana u velkom naboju i da je potrebno vreme za regeneraciju kojeg nema. Meč je takav bio da smo imali dobre periode i periode gde smo grešili. Treba reći da ne zavisi sve od nas, igra i protivnik koji ima izuzetan kvalitet“ rekao je trener crveno belih koji je dodao da će stanje Stefana Markovića biti utvrđeno nakon dodatnih pregleda koji slede narednih dana.

U narednom kolu košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju Baskoniju u petak u hali Aleksandra Nikolić, a nakon toga igraju još dva meča pred našim navijačima protiv Reala 8.marta (zaostali meč 20.kola) i Makabija 10.marta.