EL: Crveno beli bez snage za potpuni preokret u Barseloni

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Barseloni 82:70 (22:15, 25:17, 18:19, 17:19), u meču 30. kola Evrolige.

Posle četiri pobede u nizu u Evroligi, crveno-beli nisu imali snage da u finišu naprave veiki preokret i iznenade trenutno vodeći tim na tabeli Evrolige.

Crveno beli trenutno imaju skoru 13-16 i nastavlja borbu za Top 8, dok je Barselona na 22-6 i drži sam vrh tabele Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Dobrić sa 17 poena, Ivanović je dodao 13, a raduje i povratak Markovića u tim koji je odigrao sasvim dobro nakon pauze zbog povrede šake. U domaćem timu najbolji su bili Mirotić sa 19 poena (odigrao je izvanredno prvo poluvreme) , Eksam sa 13 (presudan učinak u finišu utakmice), kao i Dejvis sa 12 poena.

Utakmica sa dva različita poluvremena… u prvom na startu crveno beli su krenuli dobro i preko Dobrića (7 poena) parirali Barseloninom napadu koji je predvodio Mirotić (13 poena). Početkom druge deonice domaćin je napravio seriju 11:0, odličnu deonicu odigrao je Dejvis (10 poena) i na veliki odmor otišlo se sa -15 za naš tim.

U trećoj deonici Barselona je stigla i do maksimalnih +24, a onda se razigrao Ivanović, cela ekipa je počela da igra bolje i stigla nadomak velikog preokreta… Međutim, uz razigranog Eksuma (11 poena u poslednjoj deonici) i nekoliko vrlo diskutabilnih odluka ekipa Crvene zvezde nije uspela da napravi iznenađenje i savlada Barselonu u Blaugrani…

Evroliga, 30. kolo

Barselona – Crvena zvezda
82:70 (22:15, 25:17, 18:19, 17:19),

Dvorana: Blaugrana (Barselona)
Sudije: Oleg Latiševs, Džozef Bisang, Tomaš Travicki

Crvena zvezda mts : Dobrić 17, Simonović, Ivanović 13, Lazarević 4, Davidovac 2, Mitrović 9 (6sk), Lazić, Kalinić 5, Marković 7, Vajt 4 (4sk), Kuzmić 5, Volters 4 (5sk, 4as)

Barselona: Eksum 15 (2as), Martinez, Smits 8, Abrines 2, Kjurik 3, Dejvis 12 (6sk), Laprovitola 3, Jokubaitis 10 (5as), Mirotić 19 (4sk), Nađi 2, Kalates 6 (7as), Hejs-Dejvis 4;

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: “Čestitam Barseloni na pobedi. Igrali smo veoma meko u odbrani u prvom poluvremenu. Naš fokus nije bio dovoljno dobar, toliko grešaka u odbrani, a oni su igrali zaista dobro. Drugo poluvreme je bilo potpuno drugačije. Drugačiji pristup. Naša odbrana je bila mnogo bolja, ali na kraju večeras nije bila dovoljno dobra za više. Imamo težak raspored: još tri utakmice u gostima i poslednja utakmica protiv Efesa kod kuće. Ići ćemo korak po korak, utakmicu po utakmicu, pa ćemo videti. Na poluvremenu smo pričali kako da poboljšamo odbranu i to smo i uradili. Bilo je drugačije nego u prvom poluvremenu, ali opet, kao što sam rekao, nije bilo dovoljno za više od ovoga. Barselona je igrala bolje od nas i zasluženo je pobedila. Oni su, u suštini, bolji od nas.”

Crveno beli nakon ove utakmice, već u ponedeljak gostuju u Zagrebu (Cibona 19h) a nakon toga sledi gostovanje ekipi ALBE u Berlinu.