Crveno beli doputovali u Berlin (petak 20h)

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Berlin gde ih u petak očekuje utakmica 32. kola Evrolige sa ekipom Albe.

Duel se igra u dvorani „Mercedes Benz“ sa početkom u 20 časova.

Crveno-beli su nakon teške utakmice u Zagrebu i pobede nad ekipom Cibone, trenirali u utorak i sredu u Beogradu, a u četvrtak u ranim jutarnjim časovima i otputovali u Nemačku. Očekuje ih utakmica sa rivalom koji kroz istoriju duela u Evroligi nikako ne leži crveno belima i ima bolji skor u mečevima sa našim klubom (6-1).

Dodatni hendikep pred ovaj meč predstavlja odsustvo Holinsa, Lazića i Cirbesa, a sa ekipom su u Berlin otputovali i talentovani Topić i Vudragović:

Alba je u dobroj formi. Tokom sezone je pokazala da može da igra na visokom nivou i smatram da je jedan od boljih mečeva odigrala ovde protiv nas, kada su nas apsolutno nadigrali i zasluženo slavili. U Berlin idemo značajno oslabljeni, sa timom koji je trenutno na raspolaganju da damo sve od sebe, da vidimo šta bi mogli da uradimo, svesni da je to kvalitetan protivnik i da će biti potrebno da izvučemo sve iz sebe i pokušamo da tražimo šanse za dobar rezultat” rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić brojnim novinarima na poslednjem treningu pred put u Nemačku.

Meč sa ekipom koja nam ne leži i bez važnog tandema (Holins i kapiten Lazić) uz već duže odsutnog Cirbesa:

Potrebno je da se adaptiramo na ovu situaciju. U kratkom periodu smo ostali bez dva važna igrača. Imali smo dobru situaciju, bili u dobrom ritmu i igrama koje smo prikazivali nagovestili da možemo da nastavimo tako. Sada treba da se pregrupišemo i u novim okolnostima izvučemo maksimum. To nas malo uslovljava. Treba da se vidi kako ćemo da izgledamo, znamo da je protivnik dobar, da ima veoma dobar potencijal, da ima dobru igru. To je ekipa koja je kadra da igra na visokom nivou, sa puno trčanja, dobrih elemenata, odbrane na koju moramo da se adaptiramo. Trudićemo da se pripremimo što bolje možemo u ovoj situaciji i damo maksimum“.

Raspored u finišu je izuzetno težak, a Crvena zvezda u ovakvim okolnostima prinuđena da ide korak po korak:

Napravili smo što smo napravili, ja sam veoma zadovoljan. Imamo četiri kola, tri meča na strani, zadnju utakmicu protiv prvaka Evrope. Složićete se da raspored nije dobar. Ima i drugih timova koji imaju svoje želje i ambicije. Idemo od utakmice do utakmice. U našoj novoj situaciji je potrebno da vidimo kako ćemo da se snađemo i koliko možemo“, zaključio je Dejan Radonjić.

Nikola Ivanović: “Ulazimo u poslednji deo sezone, čeka nas period u kom je svaki sekund na terenu bitan i tako moramo da pristupimo i tom meču. U prvom delu sezone nismo igrali kako treba, igrali smo jako loše. Bez obzira na taj poraz od Barselone, igramo dosta kvalitetno u Evroligi. Nadam se da ćemo, uz sve probleme koje imamo, da odigramo dobar meč.Tek ove sezone sam saznao da je bilo problema sa Albom. Rekao bih da je to tim koji dosta preuzima, igra dosta agresivno, imaju kvalitet u napadu i igrače koji mogu da igraju kvalitetnu odbranu i na bekovima i na centrima. To je predstavljalo problem u prvom delu sezone”, kaže Ivanović.

Crveno beli se u subotu tokom dana vraćaju u Beograd, a već u ponedeljak dočekuju Krku u okviru regionalne lige, pa sledi novo gostovanje u Nemačkoj i utakmica sa Bajernom koja je na programu 01.04.