Rutinska pobeda crveno-belih protiv Krke

Jedna četvrtina bila je dovoljna da Crvena zvezda u potpunosti opravda ulogu favorita. Nakon prilično izjednačenog prvog perioda, u drugoj četvrtini se samo jedna ekipa pitala za dešavanja na terenu. Taj period igre rešen je u korist crveno-belih rezultatom 27:9 i izabranici Dejana Radonjića su stekli ubedljivu prednost – 45:24.

15. minut utakmice bio je rezervisan i za debi juniora Nikole Topića, igrača sa velikim zvezdaškim i igračkim pedigreom. Naslednik legende Crvene zvezde, Milenka Topića, je proveo nešto više od pet minuta na parketu u drugoj četvrtini i pobrao sve simpatije publike. Veoma brzo postao je i najmlađi strelac u bogatoj istoriji KK Crvena zvezda. Mladi Topić tek u avgustu puni 17 godina.

Do kraja utakmice nije bilo nikakve neizvesnosti, a Dejan Radonjić je raspodelio minutažu potpuno svestan da slede veliki izazovi i potrošnja. Već u petak Crvena zveda gostuje minhenskom Bajernu, a samo dva dana kasnije i Žalgirisu u Kaunasu.

Na ovoj utakmici svi igrači Crvene zvezde su se upisali u strelce, a najefikasniji bio je Ognjen Kuzmić koji je uz devet poena upisao i 11 skokova.

Crvena zvezda mts – Krka 76:56 (18:15, 27:9, 19:14, 12:18)

Crvena zvezda mts: Lazarević 8, Volters 9, Davidovac 2, Mitrović 7, Kalinić 6, Dobrić 7, Simonović 6 (5sk), Ivanović 8, Marković 2, Vajt 8, Kuzmić 9 (11sk), Topić 4 (5as).

Dejan Radonjić:

”Opravdali smo ulogu favorita i uspeli da kontrolišemo utakmicu što je bilo najvažnije. Žestok ritam, problemi su tu, a mi ćemo se truditi da budemo najbolji mogući do kraja. Dobro je što u ABA ligi imamo još četiri meča, a treba da ostvarimo dve pobede za teoretsko prvo mesto. Ipak, idemo dan po dan.

Svako gleda iz različitih aspekata, a ja koji sam tu sa njima ima različitih situacija. Nekada je faza zamora psihičkog i fizičkog proizvod brojnih utakmica i putovanja. Mi nismo odigrali kako smo planirali meč, ali treba pogledati da je ogromna potrošnja ovakav raspored koji mi igramo, a pogotovo sada kada nadoknađujemo zaostale utakmice. Bez Holinsa, Lazića i Cirbesa smo. Dobar balans smo napravili između ABA lige i Evrolige, uspeli smo sve to da izdržimo tokom sezone.

Lazić je sigurno van terena još ne manje od mesec dana, a Holins će jako teško biti u rosteru za narednu utakmicu. Nadam se da će se oporaviti i da će biti dobro kada bude bilo važno da nam donese ono što nam treba.

Mi smo našim igrama pokazali da ima utakmica kada možemo da pričamo o plasmanu u Top 8. Ne bih ulazio u sferu odlučujućih mečeva i sličnih analiza. Znamo da igramo protiv dobrih protivnika sledeći meč i dve utakmice posle toga. U ovom sastavu moramo da prevaziđemo probleme i odigramo iznad naših mogućnosti da bismo upisali još neku pobedu do kraja.”

O Topiću…

”Rad ga čeka i da se razvija”