Crveno beli doputovali u Kaunas (nedelja 18h)

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon utakmice u Minhenu, doputovali su u subotu u Kaunas gde ih u nedelju očekuje zaostala utakmica 21. kola Evrolige protiv Žalgirisa.

Meč će se igrati u Žalgirio Areni u Kaunasu sa početkom u 18 časova protiv starog rivala i ekipe koja je pobeđena u Beogradu u Štark Areni. Utakmica uz asistenciju sudijske trojke Radović, Tepenije i Kovalski…

Crveno-beli žele da završe izuzetno napornu i tešku sezonu u Evroligi dobrom igrom, sa druge strane utakmica u Kaunasu stiže manje od 48 sati nakon utakmice u Minhenu:

Želimo na prvom mestu da odigramo bolju utakmicu nego prethodnu, na prvom mestu sa više energije. Čeka nas ekipa koja igra dobro na svom terenu, koja je zabeležila neke velike pobede na svom parketu i u prepoznatljivom ambijentu uz veliku i brojnu podršku svojih navijača. I ovaj meč igramo bez Holinsa, Lazića i Cirbesa. Period do utakmice iskoristićemo da se osvežimo i pripremimo za Žalgiris” rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Dejan Davidovac: “Nikada u bilo kojim okolnostima meč u Kaunasu nije lak. Jedan od pravih domaćih terena, Žalgiris ima bučnu i brojnu podršku gde god da se nalaze na tabeli i u kakvoj god da su formi. Nakon Minhena nemamo zaista mnogo vremena za pripremu ovog meča, ali moramo da odigramo mnogo bolje nego u petak i to je uz veću energiju nešto što je osnovni cilj. Bez obzira na položaj na tabeli svaka utakmica u Evroligi ima svoju vrednost i želimo da u dobrom ritmu odigramo mečeve u Kaunasu i u Beogradu protiv Efesa na kraju ove sezone Evrolige” rekao je Davidovac.

Zbog obaveza u Litvaniji meč crveno-belih sa Borcem u regionalnoj ligi odložen je za 20.04. a do utakmice sa Anadolu Efesom tim će se pripremati u Beogradu.