Za kraj ove EL sezone – aktuelni prvak Anadolu EFES

Košarkaši Crvene zvezde mts ovogodišnje izdanje Evrolige završavaju utakmicom sa aktuelnim prvakom, ekipom Anadolu Efesa. Utakmica 34. kola se igra u petak od 21 sat u hali Aleksandar Nikolić.

U prvom meču koji je odigran u Istanbulu crveno-beli su u jednoj od najdramatičnijih završnica ove sezone ispustili pobedu sekund pre kraja.

Anadolu Efes trenutno ima skor 16-11 i bori se za peto mesto na tabeli, dok su crveno-beli nakon poraza u Minhenu ostali bez šanse da se bore u plej-of Evrolige.

Trener KK Crvena Zvezda mts Dejan Radonjić: Igramo protiv aktuelnog prvaka Evrope, koji u nastavku evroligaškog takmičenja ima mogućnost da odbrani titulu. Potpuno je jasno o kom se kvalitetu tu radi. Daćemo sve od sebe kako bismo parirali ekipi Efesa, mada to nije nimalo lako i svesni smo toga. Trudićemo se da dobrom igrom pred našim navijačima završimo ovogodišnje izdanje Evrolige. Smatram da je prirodno da postoji adekvatna motivacija s obzirom da se radi o evroligaškom protivniku i meču. Opet, igramo protiv šampiona Evrope, koji može to da ponovi i ove godine. Igramo pred našim navijačima, što ne treba zaboraviti. Pokušaćemo da ispariramo Efesu i probamo da meč završimo zadovoljni. Za šta će to da bude dovoljno – videćemo” rekao je trener crveno belih i dodao da opet neće moći da računa na najjači sastav:

Holins je u određenom trenažnom procesu, na dan utakmice videćemo da li ćemo i koliko moći da računamo na njega. Majk Cirbes i Branko Lazić i dalje su u procesu oporavka“, zaključio je trener Crvene zvezde.

Ognjen Dobrić: “Sigurno da želimo da odigramo dobru utakmicu za kraj takmičenja I oprostimo se od ove sezone na pravi način i naše publike. Nadam se da nećemo da ih razočaramo. Pokazali smo da možemo da igramo sa njima i u Istanbulu. Nadam se da možemo da izvučemo dobre stvari iz toga i primenimo ih u petak u Beogradu. Želimo da damo sve od sebe i dođemo do pobede. Nije nemoguće” rekao je Dobrić pred dolazak Anadolu Efesa u Beograd.

Karte za utakmicu već se nalaze u prodaji i dostupne su online i u svim poslovnicama Tickets.rs, cene su standardne za elitno evropsko košarkaško takmičenje.

Nakon utakmice u petak uveče, ekipu Crvene zvezde očekuju tokom sledeće nedelje, počev od ponedeljka utakmice regionalnog takmičenja, prvo redovna 26. kola sa FMP-m, nakon toga i zaostali mečevi protiv Budućnosti u Pogorici, protiv Borca u Čačku (20.04) i konačno zaostala utakmica sa Igokeom u Beogradu 23.04.