Crveno beli doputovali u Podgoricu (subota 21h)

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Podgoricu gde ih u subotu od 21 sat očekuje zaostali duel 15. kola regionalne lige protiv ekipe Budućnosti.

Meč koji je odložen zbog Kovida tokom sezone crveno-beli dočekuju na prvom mestu i u naredne tri utakmice (Podgorica, Čačak 20.04. i Igokea u Beogradu 23.04.) potrebna im je jedna pobeda da obezbede i matematički prvo mesto pred plej of u kome će imati prednost domaćeg terena.

U prvom meču koji je odigran u Beogradu u prvom delu sezone crveno beli su slavili 71:63 u dueli odigranom početkom oktobra 2021. godine.

Dueli dva kluba u regionalnoj ligi imaju istoriju još od 2003. godine, a ovo će biti čak 52. međusobni duel.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić:
Posle izuzetno napornog ritma trudili smo se da osvežimo tim, očekuju nas još tri meča do kraja regularnog dela sezone, prvi je protiv ekipe Budućnosti koja je u dobrom ritmu nakon nekoliko vezanih pobeda. Trudićemo se da odigramo najbolje moguće u ovom trenutku

Marko Simonović: „Očekuje nas teška utakmica sa timom koji ove sezone ima najveće ambicije što je pokazao dosadašnjim igrama. Vezali su nekoliko pobeda u prethodnom periodu i igraju ovaj mec na svom terenu gde će imati podršku svojih navijača. Sa naše strane želimo da odigramo dobru utakmicu da odgovorimo na energiju koja će sigurno biti prisutna kod igrača Budućnost. imamo jos tri utakmice koje nadoknadjujemo i zna se da nam je za osnovni cilj do koga je bilo jako teško doći sa svim obavezama u EL i problemima koje smo imali, potrebna još jedna pobeda“ rekao je Simonović.

Crveno-beli se nakon odigrane utakmice u Podgorici vraćaju u Beograd, a već u sredu očekuju ih i zaostala utakmica protiv ekipe Borca u Čačku.