Važna pobeda u Podgorici i osigurano prvo mesto pred plej of

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost u Podgorici u odloženom meču 15. kola ABA lige rezultatom 80:76 (19:12, 27:24,13:23, 21:17).

U uzbudljivoj i kvalitetnoj utakmici koja je odigrana u dvorani SC Morača crveno beli su stigli do važnog trijumfa (prvog u Podgorici u poslednje 4 godine) i tako i matematički osigurali prvo mesto pred plej of.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde koja je praktično vodila od početka utakmice, bio je Kalinić sa 18 poena (13 ubacio u prvom poluvremenu), izuzetno važnih 9 poena (od 14 ukupno) Nejt Volters je ubacio u poslednjoj deonici, ali je potez utakmice izveo Dejan Davidovac koji je u trenucima kada se lomila utakmica sa parketa u borbi za loptu izbacio dodavanje za kontru koju je poentirao Volters i praktično otvoriro put ka pobedi, koju je sa penala potvrdio odlični Kalinić.

Crveno beli su bolje odigrali ovaj meč i zasluženo pobedili što se vidi i kroz statistiku u kojoj su imali 34 skoka, čak 10 više od rivala, i 23 asistencije…

Crvena zvezda je na startu bolje otvorila meč predvođena Kalinićem, i stigla do dvocifrene, prednosti. Igralo se u naletima, Budućnost je smanjila na -6, Zvezda odgovorila i otišla na veliki odmor sa plus 10 (46:36).

Drugo poluvreme počelo je greškama crveno belih, Budućnost to koristi i serijom 10-0 stiže do vođstva 51:49.

Prednost našem timu vraćaju Ivanović i Mitrović, nakon tog perioda Zvezda je povela sa 5 poena prednosti, Budućnost stigla do izjednačenja, a onda je Volters ubacio vrlo važnu trojku, pa dvojku do opisanog sjajnog poteza Davidovca i finiša u kome je Crvena zvezda stigla do važne pobede i prvog mesta.

Dvorana: “Morača” (Podgorica)
Sudije: Uroš Nikolić, Miloš Koljenšić, Josip Radojković

KK Crvena zvezda mts; Lazarević, Volters 14, Davidovac 5, Mitrović 12, Kalinić 18+5sk+5 as; Dobrić 8, Hollins 6, Simonović, Ivanović 4, Vajt 11+6as; marković, Kuzmić 2;

Do kraja regularnog dela crveno beli imaju u sredu meč sa Borcem u Čačku, zatim i zaostalu utakmicu sa Igokeom u Beogradu (23.04), a prema inicijalnim planovima plej of, nakon play in faze startuje 18.05 u hali „Aleksandar Nikolić“.