ANGT F8: Crvena zvezda dobila priznanje Evrolige i specijalnu pozivnicu!

KK Crvena zvezda mts dobio je specijalnu pozivnicu Evrolige za učešće juniorskog tima našeg kluba na završnom turniru ANGT F8 koji će se ove godine održati u Beogradu!

Zvanični poziv KK Crvena zvezda od strane Evrolige stigao je u ponedeljak, a crveno-beli će se za titulu boriti sa ekipama: Asvela, Stelaazure iz Rima, pariskog INSEP-a i Real Madrida. Još jedan tim na završnom turniru u Beogradu činiće najbolji igrači ostalih timova koji su učestvovali na završnim turnirima, a trenirao ih je legendarni Vasilis Spanulis, kao i još dva dobitnika specijalne pozivnice ekipe Mege i Makabija.

KK Crvena zvezda tako će se još jednom naći na završnom turniru najjačih juniorskih ekipa Evrope koji je osvojila 2014. godine u Milanu, i još dva puta igrala finala u Madridu i Berlinu.

Ova specijalna pozivnica predstavlja još jednu potvrdu odlične saradnje i partnerskog odnosa koji KK Crvena zvezda mts ima sa Evroligom već dugi niz godina, i to ne samo kroz višegodišnju odličnu organizaciju juniorskog kvalifikacionog turnira, već kroz promociju i realizaciju svih važnih projekata i programa Evrolige. Takođe, ovu pozivnicu vidimo i kao potvrdu kvaliteta našeg rada sa mlađim selekcijama koja je prepoznata i od strane Evrolige već dugi niz godina.

Crvena zvezda je redovan učesnik završnih turnira juniorske Evrolige „ANGT” od 2012. godine, i u tom periodu crveno-beli su osvojili titulu u Milanu, odigrali još dva finala u Madridu i Berlinu, promovisali veliki broj igrača, od kojih su mnogi bili, ili su i danas, standardni prvotimci Crvene zvezde.

Završni turnir održaće se u beogradskoj hali „Ranko Žeravica“ od 18-21. maja 2022. godine.