Kalinić predvodi petorku lige, Lazić ponovo najbolji defanzivac!

Regionalna liga (regularni deo sezone) završena je posle 26. kola prošlog vikenda, a nakon toga objavljena je najbolja petorka ovog takmičenja.

Crvena zvezda je posle 26 kola stekla prednost domaćeg terena u plej ofu i okončala regularni deo sezone na prvom mestu sa skorom 24-2.

Najbolju petorku takmičenja očekivano i potpuno zasluženo predvodi jedan od najistaknutijih igrača Crvene zvezde Nikola Kalinić:

“Igrač Crvene zvezde Nikola Kalinić je igrač koji je dobio najveći procenat ukupnih glasova trenera, novinara i navijača u glasanju za idealnu startnu petorku sezone 2021/22. Osvojio je ukupno 13,9 odsto glasova, a slede ga Jaka Blažič (12,1 odsto), Kevin Panter (10,7 odsto), Zak Ledej (9,1 odsto) i Kenan Kamenjaš (7,4 odsto)“, saopšteno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Još jedan igrač obeležio je ovu sezonu, to je naš kapiten Branko Lazić koji je po drugi put uzastopno dobio nagradu za najboljeg defanzivca lige. Za ovu nagradu borio se sa saigračem i još jednim igračem Crvene zvezde Ostinom Holinsom.

Lazić je u ukupnom zbiru (glasovi trenera važe 50 odsto, novinara 30, a navijača 20) dobio 17,8 procenata glasova i tako iza sebe ostavio saigrača Ostina Holinsa (16,9%) i Aleksu Avramovića (15,3%).

Nagrada za najboljeg defanzivca lige se uručuje tek drugu godinu, tako da sem Branka Lazića drugog pobednika ni nema.