Dobrić: Sledi najvažniji deo sezone, naši navijači znaju šta im je činiti

Košarkaši Crvene zvezde mts igraju prvu utakmicu polufinalne regionalne lige u hali Aleksandar Nikolić u četvrtak 12.05 protiv ekipe Cedevita Olimpije.

Crveno beli su i pored brojnih povreda, Kovida i izuzetno napornog kalendara, uz prekid takmičenja početom 2022.godine uspeli da ostvare prvi zacrtani cilj a to je prvo mesto i prednost domaćeg terena u dogravanju.

Klub je još u petak pustio u prodaju karte za ovaj meč (karte će biti u prodaji i na dan utakmice u četvrtak na blagajnama hale Aleksandar Nikolić) a ekipa koja ima neuobičajno dugu pauzu, vredno trenira i priprema se za vrlo važnu utakmicu u polufinalnoj seriji koja se igra na dve dobijene utakmice.

Prvotimac crveno belih Ognjen Dobrić o svemu što je prethodilo ovoj seriji kaže:

Regularni deo sezone je bio vrlo zahtevan i težak. Posebno u okolnostima i situacijama u kojima smo se mi nalazili. Tu mislim na brojne povrede sa kojima smo ušli u sezonu, uključujući i mene, kasnije problemi sa koronom, nemogućnost da treniramo zajedno kao tim, što nismo mogli da uradimo skoro do završetka regularnog dela sezone. Povrede brojnih igrača, neke i to vrlo važne utakmice u regionalnoj i Evroligi smo odigrali i bez četvorice – petorice igrača u timu. Gotovo da nema nikoga ko nije bio povređen ove sezone! Zbog svega toga, smatram da smo odradili dobar posao tokom 26 kola regionalne lige, i u takmičenju Evrolige takođe, ali ono najvažnije tek sledi. Nema situacije u kojoj nismo trpeli kao ekipa ove sezone, ali ne žalimo se, izneli smo i izborili se kao tim i grupa, i sada se okrećemo onome što nas očekuje, a to je završnica sezone, u kojoj se naši ciljevi znaju“.

Od situacija da je tim već u oktobru i pre Nove Godine igrao i po 12 utakmica na mesečnom nivou, zbog obaveza klubova u tamičenjima EKA i novom play in formatu, crveno beli su poslednju utakmicu 23.aprila protiv ekipe Igokee. Tronedeljna pauza u toku sezone i pred odlučujuće mečeve je „večnost“ za crveno bele koji su do sada već odigrali 62. utakmice u ovoj sezoni: „Tako je kako je. Jeste malo duža pauza, ali iskoristili smo je da se odmorimo, pokušavamo da se oporavimo od povreda, neke nisu lake, treniramo i pripremamo se za ono što sledi, a to je ekipa Cedevita Olimpije. Pokazali su ove sezone da se radi o vrlo dobroj ekipi sa puno iskusnih igrača, pojačali su se tokom sezone doveli Ferela, Omića i Dragića, imaju dugu klupu i vrlo kvalitetne igrače. Toj utakmici i seriji ćemo pristupiti vrlo ozbiljno i maksimalno motivisano. Ovo je polufinale, i idemo korak po korak i utakmicu po utakmicu kao i do sada.“

Format regionalne lige, posebno u polufinalu ne daje puno prostora za greške. Ta serija igra se na dve dobijene utakmice, crveno beli su se izborili za prednost domaćeg terena i ono što je mnogo puta donosilo prevagu i prednost – domaće navijače i fantastičnu atmosferu sa tribina:

Upravo tako! Mi smo se kroz ovih 26 kola borili za ovo što sada imamo, i što moramo da iskoristimo, a to je domaći teren i naši navijači na tribinama! Čeka nas teška utakmica, ali sa našim navijačima u ovakvim situacijama je uvek lakše. Na toj atmosferi na tribinama koju prave naši navijači zaista nam zavide mnogi.  Mi smo zajedno prošli toliko toga u prethodnim sezonama sa našim tribinama i navijačima, kreće plej of, utakmice za trofeje, trenutak kada su nam potrebne pune tribine i podrška da krenemo dobro i pobedom u ovu završnicu. Mislim da im posebna pozivnica za četvrtak nije potrebna, znaju šta im je činiti“ uz osmeh je dodao Ognjen Dobrić prvotimac Crvene zvezde.

Prvi meč polufinalne serije igra se u četvrtak od 19 sati u hali Aleksandar Nikolić, drugi meč serije na programu je u Ljubljani 16.05. od 18.30 časova u dvorani Stožice.