Nikola Kalinić: Mnogo će nam značiti podrška sa tribina, kao i uvek!

Nikola Kalinić obeležio je regularni deo sezone u regionalnoj ligi. U teškoj sezoni u kojoj su brojne obaveze ali i problemi koji su pratili naš tim, prebrođeni na najbolji mogući način.

Načinom na koji je igrao sa timom i za tim, izgarao i borio se, popularni Kalina se izdvojio kao igrač koji uvek daje 100 posto i time pojačao utisak koji važi od ranije – da je borac i ratnik koji se uvek trudi da da svoj maksimum.

U intervjuu za klupski sajt, Kalinić prvo rezimira regularni deo sezone u kome su crveno beli uspeli da osiguraju prvo mesto i prednost domaćeg terena.

Od situacija da je tim već u oktobru i pre Nove Godine igrao i po 12 utakmica na mesečnom nivou, praktično svaka dva dana, zbog obaveza klubova u tamičenjima EKA i novom play in formatu, crveno beli su poslednju utakmicu 23.aprila protiv ekipe Igokee. Tronedeljna pauza u toku sezone i pred odlučujuće mečeve je prilično dug period Kako su protekli prethodni dani?

Jeste pomalo čudna situacija sa dužom pauzom, ali ne mogu da kažem da nam negde nije prijala pre svega da malo odmorimo, da pokušamo da zalečimo neke povrede, i da se lepo spremimo, skautiramo protivnika i uđemo u te mečeve potpuno spremni. Počinje najvažniji deo sezone – nije ostalo još mnogo 10-15 utakmica i sada pravimo bazu za taj najvažniji juriš!
Prvi deo je prošao u manjem odmoru, a drugi… znate trenera Radonjića: trening, trening, trening, trening…

Regularni deo sezone je bio vrlo zahtevan i težak. Posebno u okolnostima i situacijama u kojima smo se mi nalazili. Kako si video 26 kola regularnog dela „isprepletanih“ povredama, pauzom zbog kovidom, teškim rasporedom u Evroligi i brojnim obavezama i utakmicama?

Jedna teška sezona sa puno nepredviđenih okolnosti, povrede, korona, mnogo toga što nam je komplikovalo situaciju, počev od predsezone i povrede Erona Vajta u Minhenu. Ali možemo biti zadovoljni, u svakoj utakmici smo bili dostojan protivnik, imali smo velikih pobeda, nekih poraza, ali zaista mislim da je sve ovo što smo učinili neki „plafon“ da sve iznad toga nije možda bilo realno. Nedostajalo nam je u nekim trenucima malo sreće, iskustva, ali svakako da ne možemo da budemo nezadovoljni učinkom u svim takmičenjima”.

Proglašen si za najkorisnijeg igrača lige koja je bila prilično izjednačena, i kao deo ekipe za koju važi da igra timski:

„Individalne titule i nagrade prijaju, ali ništa ne menjaju, niti vrede ako se ne okitiš trofejima! Igrali smo kao ekipa čvrsto, timski. To nas je krasilo ove sezone, izbor za MVP je uvek kontraverzan, svako ima svoje favorite, ako se gleda učinak ekipe koja je prva na tabeli to je jedna strana, ako se gleda individualni učinak nekih igrača u sezoni onda su to Brajs Džons ili Kamenjaš.

Slede borbe za trofeje. Prvi protivnik je ekipa Cedevita Olimpije. Iskusna ekipa sa puno kvalitetnih igrača. Šta možemo da očekujemo od te serije?

Ekipa Cedevita Olimpije? izuzetno iskusni, kvalitetni i talentovani. Želimo da ih uvedemo u naš ritam, da igramo našu igru. Pokazali su ove sezone da mogu svakoga da pobede. Moramo da odigramo koncentrisano i čvrsto. Format u kome se u polufinalu igra na dve pobede, i vrlo je jedostavno, nema velikog prostora za grešku“

Format regionalne lige koji si pomenuo, posebno u polufinalu. Ta serija igra se na dve dobijene utakmice, izborili smo se za prednost domaćeg terena i ono što je mnogo puta donosilo prevagu i prednost – domaće navijače i bučnu atmosferu sa tribina…

Sigurno da je prednost domaćeg terena vrlo važna, sa podrškom sa tribina i našim navijačima koji su nas bodrili tokom čitave sezone, to će nam mnogo značiti kao i uvek! Pozvao bih da dođu da nas podrže, da daju i oni sve od sebe da nam pomognu i da uspemo da plasiramo u finale! Rekao je na kraju intervjuua Nikola Kalinić.

Karte za prvi meč polufinala koji je na programu u četvrtak od 19 časova u hali Aleksandar Nikolić nalaze se u prodaji po standardnim cenama od petka. Dođite i podržite ekipu u utakmici koja je od velike važnosti!