Saopštenje KK Crvena zvezda – dosta više licemerja!

KK Crvena zvezda mts nakon celokupnog haosa koji je viđen u trećoj utakmici finala neće i nema pravo više da ćuti!

Zbog svojih sportskih ambicija, rada koji je uložio u ovoj sezoni sa višestruko manjim sredstvima od rivala u finalu, konačno i zbog miliona navijača našeg kluba, ali i košarkaške javnosti koja je primorana da gleda nemile scene, topovske udare, haos, gađanje i vređanje igrača, našeg trenera i stručnog štaba, naše delegacije koja je od početka utakmice bila izložena torturi poput gađanja sa kesama punim pljuvačke, upaljačima, mobilnim telefonima, staklenim flašama, ali i pogađanja i udaranja sudija pri izlasku iz hale?

I sve to uslovima u kojima je zbog prenatrpane hale sa skoro 1500 ljudi više od kapaciteta dvorane i ogromne kondenzacije, parket bio klizav i uslovi nemogući za odigravanje normalne košarkaške utakmice?

Uz sve navedeno uz neprikladne komentare u direktnom prenosu utakmice, nakon kojih bi mogli da se zapitamo „ da li gledamo iste događaje i istu utakmicu“ ?

KK Crvena zvezda zahteva da nam se javno kaže nakon ovoga što smo preživeli u trećoj utakmici – da „moramo“ da poklonimo titulu i „pokrijemo“ sezonu najtrofejnijem treneru, kao i da na tom „putu“ moramo da istrpimo ono što normalan čovek ne može da istrpi, a što je košarkaška javnost videla i tokom tročasovnog haosa koji je za nas počeo još pre nego što je počela utakmica (o čemu ćemo obavestiti javnost i sve dokumentovati u četvrtak).

Nakon druge utakmice u kojoj smo bili izloženi ogromnom pritisku i osude javnosti u delimično režiranoj predstavi pojedinaca, ostaje nam samo nakon ovoga što smo doživeli u trećem meču i ovom haosu da verujemo da će u četvrtoj utakmici u kakvim god okolnostima se igrala, svi živi izaći sa parketa. Jer ispred sporta postoje i neke važnije stvari!

Za KK Partizan NIS očigledno ne! Od ovog trenutka za sve što se bude dešavalo u ovoj finalnoj seriji, počev od četvrte utakmice, smatraće odgovornim isključivo regionalnu ligu i organizatora utakmice KK Partizan NIS!

Da podsetimo, kao što nam je svima već rečeno „treba da budemo ljudi“ a ne licemeri koji jedno pričaju, a drugo rade. Dosta nam je više predstava u kojima inicijatori glume žrtve i veličine!

To smo mogli da vidimo i u sredu uveče, ali i tokom konferencije za medije nakon nečega što je moglo da se nazove bilo kako, samo ne „utakmica“!

Zato – Svako od navedenih će poneti svoj deo odgovornosti!

KK Crvena zvezda je uložio žalbu na treću utakmicu odmah po njenom završetku. Šta će se sa njom dogoditi videćemo, jer je glavni sudija Matej Boltauzer rekao da “ne zna ćirilicu”. Verujemo da delegat Krneta zna ćirilicu i da može da mu prevede.

KK Crvena zvezda mts