Dejan Radonjić: “Čestitke svima u klubu, samo mi znamo koliko je bilo teško”!

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su 22. rekordnu titulu prvaka Srbije (7 uzastopnu), pošto su u finalnoj seriji savladali ekipu FMP rezultatom 2:0 u finalnoj seriji.

Crvena zvezda je takmičarsku sezonu 2021-2022 koja je bila izuzetno teška, ispresecana povredama, koronom i izuzetno teškim kalendarom (u kome su već u prvom mesecu igrali čak 12 utakmica u ritmu na svaka dva-tri dana), na kraju je došla do izuzetnog uspeha!

Fantastična sezona koja je otvorena velikim pobedama u Evroligi, nastavljena u Nišu osvojenim kupom, pa ostvarenjem osnovnog cilja i osvajanjem 6.titule prvaka ABA lige, okončana je u nedelju posle 10 meseci i 76 takmičarskih utakmica 19.juna osvajanjem 22.titule prvaka Srbije (od danas Crvena zvezda je najtrofejniji klub u Republici Srbiji po tom pitanju).

Na konferenciji za medije trener Dejan Radonjić govorio je o upravo završenoj sezoni crveno belih i čestitao svima na velikom uspehu:

Posle izuzetno teške i zahtevne sezone, večeras smo trećim trofejom uspeli da završimo sve. Verovatno bi mnogo toga moglo da se priča, ali pokušaću da budem što kraći. Sezona koja je od prvog dana bila praćenja ozbiljnim problemima koje smo imali. Ušli smo sa povredama, a ni večeras nismo bili kompletni. Tokom čitave sezone smo pokušali da pronađemo način da budemo dobri. Pričao sam dosta o tome. Nisam siguran da je adekvatno shvaćeno koliko je teško bilo igrati i graditi sezonu u takvim uslovima bez mnogo igrača. Uvek smo se trudili da budemo konkurentni. Došli smo do kraja sa titulama. Čestitao bih svima na orgomnim naporima čitave sezone, predsedniku kluba Nebojši Čoviću, ljudima u klubu, doktorima, stručnom štabu i naravno najvažnije, igračima. Verovatno samo mi u klubu znamo koliko je bilo teško i kroz šta smo sve prošli”.

Usledila je zanimljiva konstatacija.

Kada sam imao pauzu u poslu, gledao sam neke stare utakmice i uhvatio sam sebe kako nisam bio tada svestan svih uspeha koje smo napravili. Verovatno i sada će morati da prođe neko vreme da bih shvatio šta smo sve uspeli da uradimo”.

Dve triple crune, uspeh koji je ponovljen, ali crveno bele čeka nova sezona:

Mislim da Zvezdu očekuje mnogo teška sledeća sezona, nije lako ponavljati uspehe i raditi iste stvari. Svesni smo činjenice da moramo da budemo jako dobri i dapokušamo da napravimo dobre stvari i treba biti svestan da je ozbiljan zadatak ispred Crvene zvezde da se naprave uslovi da se uđe u borbu za sve uspehe“, podvukao je Radonjić i dodao na pitanje novinara o ostanku na klupi Crvene zvezde sledeće:

Želja nije sporna. Sada je najbitnije da slavimo jer smo to zaslužili, a onda u narednim danima idu razgovori pa ćemo videti šta i kako”.

Crveno bele očekuje odmor, a za sve u klubu kao i svake godine – nova sezona počinje praktično već sutra!