Vlada Jovanović novi trener KK Crvena zvezda mts!

Bivši pomoćnik selektora A reprezentacije Srbije, i aktuelni selektor reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina, nekadašnji trener Cibone i FMPa i Vlada Jovanović, novi je trener košarkaša Crvene zvezde.

Jedan od najtalentovanijih trenera mlađe generacije iz Srbije, potpisao je u petak trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Ovaj 38-godišnji trener prve trenerske korake napravio je kao trener mlađih selekcija Crvene zvezde još 2012.godine, a tokom tri sezone na prvom poslu kao seniorski trener KK FMP (2017-2020) bio je jedno od velikih iznenađenja cele ABA lige i novo ime među domaćim mladim trenerima koji je na sebe skrenuo pažnju.

Nakon toga sa vrlo mladom ekipom Cibone, kao prvi srpski trener u Republici Hrvatskoj u poslednjih 30 godina ostvario je zapažene rezultate i promovisao nekoliko talentovanih mladih igrača tog kluba.

Tokom 2019.godine promovisan je u jednog od pomoćnika selektora A reprezentacije Srbije pod vođstvom Igora Kokoškova,a trenutno je selektor reprezentacije za igrače do 20 godina. Na tom mestu je od decembra 2021.godine.

Vlada Jovanović je trener koji dolazi iz sistema kluba, u prethodnom periodu pokazao se na nekoliko vrlo odgovornih poslova kao trener, a imenovanje za prvog trenera KK Crvena zvezda je naredni korak i izazov na kome se očekuje da pokaže sve svoje kvalitete i potencijal kao trener.

U stručnom štabu prvog trenera Vlade Jovanovića, nalaze se Marko Simonović kao prvi pomoćnik, i Miodrag Dinić, dok će o dodatnim članovima stručnog štaba na klupi našeg kluba javnost biti blagovremeno obaveštena. Nebojša Ilić biće i u narednoj sezoni tim menadžer prvog tima KK Crvena zvezda.

KK Crvena zvezda mts, želi puno uspeha našem novom treneru!

O daljim koracima u prelaznom roku na ojačanju ekipe, KK Crvena zvezda mts blagovremeno će obavestiti javnost.