Crvena zvezda dobila novo pojačanje, Džon Holand je stigao!

Amerikanac Džon Holand novo je pojačanje Crvene zvezde!

Ovaj 33. godišnji košarkaš koji može podjednako uspešno da igra na pozicijama 2 i 3, potpisao je ugovor sa crveno belima za narednu takmičarku sezonu 2022-2023.

Džon Holand rođen je 1988.godine u Njujorku, visok je 196 centimetara i težak 93 kilograma, ima višegodišnje iskustvo igranja u NBA ligi i Evropi, a u prethodne dve sezone sa velikim uspehom nastupao je za ekipe Uniksa iz Kazanja i turske Burse iz koje je i prešao u Crvenu zvezdu.

Igrač ogromne energije, izuzetno čvrst u odbrani i odličan napadač, Džon Holand je prve košarkaške korake napravio na koledžu Boston, a onda nastupao za ekipe u Francuskoj, Španiji, Turskoj, NBA ligašima Boston i Klivlend.

Nakon nekoliko angažmana u rodnom Portoriku, vratio u Evropu 2019. godine i nastupao sa velikim uspehom za ekipe Hapoela, Uniksa i ekipe Burse u kojoj je bio integralni deo uspeha i istorijskog plasmana tog kluba u finale Evrokupa.

Džon Holand je treće pojačanje KK Crvena zvezda mts u letnjem prelaznom roku, nakon Nemanje Nedovića i Hasana Martina, a klub nastavlja sa intenzivnim radom u prelaznom roku na ojačanju takmičarske ekipe za narednu sezonu.

John welcome to Crvena zvezda!