Ben Bentil novo pojačanje crveno belih!

Bivši krilni centar Panatinaikosa i Armanija iz Milana, Ben Bentil, novo je pojačanje Crvene zvezde!

Bentil, rodom iz Gane, rođen je 29.marta 1995.godine, prve ozbiljnije košarkaške korake napravio je u NCAA na poznatom koledžu „Providens“.

Ovaj 27-godišnjak visok 205 centimetara i težak 110 kilograma, draftovan je 2016.godine od strane Boston Seltiksa, ali je svoje ime upisao u istoriju košarke kao prvi igrač iz Gane koji je obukao dres jednog NBA kluba (Dalas Meveriksi 2017).

Nakon toga profesionalnu košarku igrao i svoje ime gradio igrajući u Evropi i Kini. U Evropi igrao je za Šalon, Bilbao, Peristeri, a posebnu pažnju na sebe skrenuo je svojim igrama za Panatinaikos i posebno Armani iz Milana.

Odlikuje ga izuzetno čvrsta igra u odbrani, izuzetna snaga, i odličan šut za tri poena.

Sa Panatinaikosom je osvojio titulu prvaka Grčke i nacionalni kup (u toj sezoni bio je i najbolji skakač Grčke lige), sa ekipom Armanija u upravo završenoj sezoni osvojio je titulu prvaka Italije.

KK Crvena zvezda mts nastavlja i narednih dana sa konkretnim aktivnostima u prelaznom roku u kome su redove našeg kluba već pojačali Nedović, Martin, Holand, Ilić i Petrušev… a o narednim akvizicijama javnost će biti obaveštavana isključivo preko zvaničnih platformi kluba.

Ben welcome to Crvena zvezda!