Ministarstvo Finansija: u poslovanju KK Crvena zvezda nema nikakvih nepravilnosti

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je u ponedeljak 05.09.2022. godine primio zapisnik o inspekcijskoj kontroli kluba Ministarstva Finansija (Sektor za budžetsku inspekciju) koje je u prethodnom periodu do najsitnijih detalja obavila inspekcijsku kontrolu o poslovanju kluba u periodu od 01.01.2012 do 29.08.2022. godine.

Klub sa zadovoljstvom konstatuje da je izuzetno detaljan izveštaj koji je KK Crvena zvezda dostavljen na 43 strane, ocenio da u radu KK Crvena zvezda nema ni najmanjih finansijskih i bilo kakvih drugih nepravilnosti, i da su sve radnje u potpunom skladu sa Zakonom!

Postupak vanredne inspekcijske kontrole pokrenulo je Ministarstvo finansija (sektor za budžetsku kontrolu) 03.06.2022.godine.

Kako je između ostalog navedeno u završnom izveštaju „Provera pravilnosti primena propisa kojima je uređena oblast sporta, a na osnovu finansijske i druge poslovne dokumentacije koja je stavljena na uvid – u klubu nisu utvrđene nikakve nepravilnosti…“.

Ovim je samo potvrđeno sve ono što je KK Crvena zvezda mts radio u prethodnih 8 meseci stavljajući na uvid javnosti do detalja svoje finansijsko poslovanje, prihode, rashode, plate igrača i trenera, menadžmenta, i sve ono što podrazumeva transparentno i legalno poslovanje jednog kluba koji to radi u skadu sa Zakonima Republike Srbije već godinama.

Kako bi uredili srpski sport, na prvom mestu košarku, KK Crvena zvezda mts poziva i sve ostale da objave svoje izveštaje kao i nalaze budžetske inspekcije Ministarstva Finansija jer verujemo da nismo samo mi kao klub kontrolisani i time daju svoj doprinos u sređivanju stanja na ovom polju i to što pre. Sport bi u svim svojim oblastima yebalo da bude potpuno transparentan. Tu posebno mislimo na one koji bi da se bavi svima, osim sobom: nekakvim nacionalnim sudijskim ključevima, pokušajima da menjaju menadžmente u ligama, osnivanjima i gašenjima privrednih društava, prebacivanjem sponzora i finansijskim uticajem na lige u kojima nastupaju – umesto da se „pozabave“ svojim finansijama i uvedu ih u zakonske tokove. Počev od neplaćenog poreza…

KK Crvena zvezda mts još jednom je pokazao zašto je i na ovom polju prvi u ovom regionu. O svim daljim aktivnostima, i na ovom polju klub će blagovremeno obaveštavati javnost.

KK Crvena zvezda mts