Odlična provera i tesan poraz od Monaka

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su od ekipe Monaka rezultatom 93:88, u okviru prve utakmice na pripremnom turniru „Gloria Cup“ u Antaliji.

Crveno-belima je ovo prvi poraz na ovogodišnjim pripremama, nakon dve pobede koje su ostvarili u Beogradu.

Meč u Antaliji bio je prava i dobra provera za ovu fazu priprema protiv tima koji je nastupio praktično kompletan i koji ima najviše ambicije u Evroligi ove sezone.

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Ognjen Dobrić sa 18 poena, po 11 su dodali Filip Petrušev i Stefan Marković.  Zapaženu ulogu su imali Ben Bentil i Stefan Lazarević koji su meč završili sa 10 poena.

Odlična poslednja deonica utakmice u Antaliji u kojoj su crveno – beli pokazali svoj kvalitet i imali na kraju šansu da dođu i do pobede.

Ekup Crvene zvezde mts očekuju još dva meča u Antaliji, koja su zakazana za 16. i 18. septembar.

KK Crvena zvezda mts:Holand 6, Lazarević 10,Adams 9, Mitrović 6, Lazić 3, Martin 4, Dobrić 18, Ivanović, Ilić,Marković 11, Petrušev 11,Bentil 10;

AS Monaco: Džejms 20, Lojd 13,Donta Hol 13, Blosomgejm 12…

Podsetimo, Crvena zvezda u ovim mečevima ne može da računa na Nemanju Nedovića koji nije otputovao sa ekipom u Tursku, dok je Nikola Ivanović odigrao prvi meč nakon povrede. Na ovoj utakmici nisu se “skidali” Kuzmić i Topi.

Naredni rival u Turskoj biće ekipa Jeniseja u petak, a u nedelju sledi i duel sa Lokomotivom iz Krasnodara.