Hrabra Crvena zvezda ostala bez podviga u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da naprave veliko iznenađenje na startu nove sezone u Evroligi. Crveno-beli su doživeli poraz u Istanbulu od aktuelnog dvostrukog prvaka Evrope ekipe Anadolu Efesa rezultatom 72:59 (17:14,18:20,21:16,16:9).

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Bentil sa 13 postignutih poena. Pratili su ga Ivanović i Adams sa po 9 poena.

Izabranici Vladimira Jovanovića su vrlo borbeno i motivisani otvorili meč. Odbrana je delovala izuzetno čvrsto, čemu ide u prilog da je Efes svoje prve poene postigao tek u petom minutu utakmice.

Domaćin je u nekoliko momenata pokazao zašto je dvostruki uzastopni šampion Evrolige, međutim crveno-beli su uspeli da neutrališu sve njihove kvalitete. Izuzetno strpljivom igrom na oba kraja terena, Zvezda je uspela da prvo poluvreme završi u egalu (35:34). Napad je delovao dobro iorganizovano, što govori podatak da se u strelce upisalo čak osam igrača našeg tima, a najefikasniji je bio Bentil sa 8 poena.

Ovaj deo igre obeležio je osim dobre igre crveno-belih i debi mladog Nikole Topića u Evroligi, koji je odlično iskoristio svoje minute.

Ekipa Crvene zvezde je u istom tempu nastavila da igra i treću četvrtinu. Promašeni otvoreni šutevi uz blagu nesigurnost u napadu, koštali su našu ekipu nešto slabije deonice koja je pripala domaćinu (21:16). Sa druge strane, veliki individualni kvalitet igrača Efesa je došao do izražaja, te je pre svih Micić pogađao izuzetno teške šuteve, dok su u nekoliko navrata i sudije donele nekoliko spornih i problematičnih odluka koje su pomogle domaćinu da se “odlepi”.

Problemi su nastali u poslednjoj četvrtini, na prvom mestu u napadu, kada ekipa Crvene zvezde nije mogla da odgovori na izuzetno brzu igru domaćina. Efes je brzo stigao do dvocifrene prednosti koju je uspeo da zadrži do kraja meča.

Jedan od razloga poraza je bez sumnje izostanak prvih napadača u timu, Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića, koji zbog povreda nisu otputovali sa ekipom u Istanbul, dok su van protokola ostali Raduljica i Ilić.

KK Crvena zvezda mts: Holand, Lazarević 6, Adams 9, Mitrović 3, Lazić 5, Martin 8, Ivanović 9, Marković, Kuzmić, Petrušev 6, Topić, Bentil 13;

Anadolu Efes: Klajburn 19, Micić 16, Bobua 10…

Vremena nema, pred ekipom Crvene zvezde je izuzetno važan meč u regionalnoj ligi meč. U ponedeljak od 18 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić” gostuje ekipa Budućnosti, u derbiju 2. kola ABA lige. Ekipa se iz Istanbula vraća u subotu, i odmah počinje pripreme za tu utakmicu.

Karte za utakmicu u ponedeljak nalaze se od četvrtka u prodaji. Dođite i pomozite crveno – belima da dođu do važne pobede pred beogradski evroligaški debi!

Nakon toga, crveno-beli će 13.10 dočekati Panatinaikos u drugom meču Evrolige.