Zvezda izgubila u Madridu, ali dobila Vildozu

Košarkaši Crvene zvezde mts porazom završavaju duplo kolo Španiji. Na jednom od najtežih gostovanja protiv prošlosezonskog finaliste Real Madrida crveno/beli su poraženi rezultatom 72:56 (25:10, 14:20, 15:14, 18:12).

U jednoj rečenici u dvorani “Wizink Centar”  viđen je svojevrsni “tobogan”: Crveno-beli su loše otvorili utakmicu, ali su velikom borbom u nastavku meča uspeli da uhvate rezultatski priključak priđu na samo 2 poena zaostataka, ali su poput meča u Vitoriji ostali bez daha, preokreta i boljeg rezulatata.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde je bio Ben Bentil sa 17 poena (5 skokova), uz njega je dvocifren bio Luka Vildoza koji je ubacio 10 poena, podelio 4 asistencije i pokazao da će biti veliko pojačanje crveno-belih u nastavku sezone.

Neubedljivo otvaranje utakmice naše ekipe, pre svega u fazi napada. Domaćin je već od starta pokazao svoj individualni kvalitet i lako došao do rane prednosti (13:5). Kako se deonica bližila kraju, Zvezda je sve lošije igrala na oba kraja parketa što je rezultiralo zabrinjavajućom prvom četvrtinom koja je završena (25:10) u korist Reala. Momenat koji je obeležio ovaj deo utakmice je svakako debi Luke Vildoze u crveno-belom dresu.

Košarkaši Crvene zvezde  su u nastavak utakmice ušli sa totalno drugačijom energijom, koja je donela dosta sigurniju i efikasniju igru. Predvodnik u tim momentima je bio Džon Holand koji je svojim hrabrim potezima i koševima podigao moral ekipe. Izuzetno jakom odbranom i dobrim napadom zaostatak je malo po malo počeo da se topi. Svoj šou na sredini druge četvrtine je imao Vildoza koji je ubacio dve trojke za redom i tako smanjio razliku na samo sedam poena zaostatka (35:28). Zvezda je ovu četvrtinu dobila (20:14), a razlika na poluvremenu je iznosila devet poena u korist Reala (39:30).

Naši košarkaši su izvanredno otvorili drugo poluvreme, prepuni samopouzdanja i želje sa preokretom. Igrom je komandovao sjajni Vildoza, a razlika je smanjena na samo dva poena zaostatka (44:42). Međutim, Zvezda je u drugom delu treće deonice stala napadački, dok je Real to iskoristio i ponovo se odlepio na dvocifrenu prednost (54:42), a u poslednju deonicu se ušlo pri rezultatu (54:44).

Crveno-beli se nisu predavali ni jednog momenta, igrali su vrlo borbeno i ponovo dobrom odbranom stigli do zaostatka od samo pet poena (59:54). Međutim, snage za još jedan, ovoga puta i veliki preokret nije bilo, a Real je kažnjavao svaku nepažnju naše ekipe. Domaćin je uspeo da iskontroliše završnicu utakmice i pobedi nezasluženo ubedljivo (72:56).

KK Crvena zvezda mts: Holand 7, Vildoza 10, Lazarević 2, Mitrović 2, Lazić, Martin 8, Dobrić 8, Raduljica, Ivanović, Marković 2, Petrušev, Bentil 17;

Real Madrid: Musa 13, Dek 12, Jabusele 11;

Izabranike Vladimira Jovanovića u ponedeljak očekuje utakmica protiv FMP-a na svom parketu, dok se novo kolo Evrolige igra u petak gde će Crvena zvezda dočekati ekipu Bajerna.