Uspešan start sezone za naše košarkaše u kolicima

Početak sezone nije mogao da započne bolje za jedinog srpskog predstavnika u okviru regionalne NLB wheel lige pošto su košarkaši „Singidunum Crvena Zvezda“ savladali ekipu Zagreba, po prvi put u istoriji na gostujućem terenu, rezultatom 49:41.

Crveno beli su kontrolisali igru tokom celog meča i nisu podlegli pritisku kada je domaćin poveo rezultatom 27:21. Za samo dva minuta SCZ je ponovo bio u vođstvu koje nije ispuštao do kraja utakmice .

Za naš klub nastupali su:
Cvijanović 2, Ćirković 25, Jovanović F. 6, Vukašinović 2, Jeremić 12, Jovanović J. 2, Vezmar, Mitrović.

Druga utakmica je bila prilika da se stekne dodatno iskustvo protiv glavnog kandidata za ovogodišnji trofej, ekipe Zmaja iz Gradačca. Otpor favoritu je trajao samo jednu četvrtinu, ali je cilj koji je bio pred beogradskim timom već bio ispunjen. Na kraju 70:41 za ekipu Zmaja, a za naš klub nastupali su:
Cvijanović 10, Ćirković 6, Jovanović F., Vukašinović 9, Jeremić 12, Jovanović J. 2, Vezmar 2, Mitrović.

Osim utakmica na terenu, i vrednih bodova, crveno-beli su dobili još jedan vredan poklon.

Sponzor lige “Bauerfind”, proizvođač sportskih kolica, donirao je dvoja kolica po meri. U bubnju se našlo i ime Jovana Jovanovića, člana SCZ koji je izvučen kao drugi dobitnik. Tako će uskoro svih 8 igrača koji su gostovali prethodnog vikenda u Zagrebu, imati kolica po meri.

Takođe, posle prvog kola, kapiten Singidunum Crvena zvezda, Željko Ćirković, treći je strelac lige sa 31 poenom.

Sledeći turnir je na programu 04.12 u Beogradu, o čemu ćemo blagovremeno obavestiti javnost.