Zvezda se dugo “držala” ali poražena u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz na teškom gostovanju u Istanbulu. Naša ekipa je izgubila od Fenerbahčea rezultatom 93:79 (24:23, 18:18, 24:16, 27:22).

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Nedović sa 17 poena, dok su dvocifreni bili Vildoza sa 13 i Bentil sa 12 ubačenih koševa. Odličan meč je imao Ognjen Kuzmić, koji je upisao 9 poena i 6 skokova.

Crveno-beli su dobro otvorili uvodne minute utakmice, na krilima Filipa Petruševa naši košarkaši su stigli do rane prednosti 5:6. Nakon tog trenutka kreće ogroman pad u igri naše ekipe, gde domaćin pravi seriju 13:0 i ide na dvocifrenu razliku (18:6). Ulaskom Kuzmića i Nedovića, igra Zvezde počinje da se oporavlja, što je za posledicu imalo postepeno topljenje razlike. Do kraja deonice crveno-beli su napravili seriju 6:17, te se prvi period igre završio u egalu (24:23).

Velika borba nastavljena je u drugoj četvrtini gde su košarkaši Crvene zvezde nastavili sa odličnom igrom. Velikom energijom u napadu i odličnim zalaganjem u odbrani, crveno-beli dolaze do prvog osetnijeg vođstva (29:34). Usledio je odgovor domaćina na ovaj nalet Zvezde, te je Fener napravio seriju (12:2), kojom je povratio prednost (41:36). Tačku na ovu četvrtinu je stavio Vildoza koji je trojkom u poslednjim sekundama deonice postavio rezultat na poluvremenu (42:41).

Najefikasniji u ovom delu igre su bili Nedović sa devet i Bentil sa osam postignutih poena.

Drugo poluvreme je krenulo izuzetno dobro za našu ekipu. Parketom su zaplesali Nedović i Vildoza koji su doneli seriju 0:7 kojom je Zvezda otišla na šest razlike (42:48). Fenerbahče je ponovo imao odgovor na nalet naše ekipe, te je serijom 14:2 vratio prednost na svoju stranu. Igra Zvezde je u ovim momentima pala, što je domaćin iskoristio da na kraju deonice devet poena prednosti (66:57).

Kao što je otvorila treću, tako je i poslednju deonicu Zvezda započela izuzetno dobro serijom 0:7 kojom se vratio rezultatski egal (66:64). Crveno-beli su na sve načine pokušavali da ostanu u meču, međutim momentum je sve viš i više išao na stranu domaćina koji je pronašao svoj napadački ritam i na kraju slavio nezasluženo 93:79 uz nekoliko spornih sudijskih odluka u završnim minutima utakmice.

KK Crvena zvezda mts: Holand, Vildoza 13, Lazarević 6, Lazić 5, Martin 3, Ivanović 6, Ilić, Nedović 17, Kuzmić 9, Petrušev 8, Bentil 12;

Fenerbahče: Motli 25, Mahmutoglu 20, Gudurić 17

Naša ekipa sledeći meč igra u četvrtak protiv Asvela na svom parketu, dok nakon toga čeka Cibonu u okviru ABA lige.