Duško Ivanović: “Biće teško, ali zadovoljan sam što sam došao u Crvenu zvezdu”! (video)

Duško Ivanović u ponedeljak je i zvanično preuzeo mesto prvog trenera KK Crvena zvezda.

Iskusni i trofejni trener potpisao je sa crveno-belima dvogodišnji ugovor, a na izuzetno posećenoj konferenciji za medije obratio se javnosti zajedno sa predsednikom kluba Nebojšom Čovićem.

U prvom delu nakon koga se odmah zaputio na trening i održao prvi trening sa ekipom, Duško Ivanović je rekao:

Znam da će mi biti teško, ali sam zadovoljan jer sam došao u Crvenu zvezdu. Prvo, jer je to veliki sportski izazov, drugo, jer je to veliki klub sa sjajnim fantastičnim navijačima i treće, jer ova ekipa može da ima karakter kakav su imale moje ekipe, pobednički karakter. Košarka je moja pasija i nadam se da ću uživati”, rekao je trener crveno-belih i na pitanje „ da li je pre bilo kontakta sa Zvezdom“ kratko odgovorio:

“Pre jedno 50 godina… Bio sam došao, pa otišao. Sudbina je na kraju htela da dođem u Crvenu zvezdu” rekao je Ivanović.

O tome da li je pratio ekipu Crvene zvezde ove sezone:

Pratio sam, kao što sam manje više sve pratio. Znam dosta, ali ne dovoljno jer ono što vidiš kad si vanka je drugačije od onog kad si unutra. Kada počnem da treniram sa momcima, imaću pravu sliku. Na osnovu toga videćemo šta dalje.“ rekao je Ivanović i odmah se uputio na prvi trening sa ekipom.

Svoj debi na klupi Crvena zvezda novi trener imaće u četvrtak na utakmici 8.kola Evrolige protiv ASVEL-a u Beogradu. Karte za tu utakmicu su već u prodaji!

Kompletnu konferenciju u video formatu možete pogledati ispod