Duško Ivanović novi trener Crvene zvezde!

Novi prvi trener seniorskog tima KK Crvena zvezda mts je Duško Ivanović.

On je i zvanično počeo sa radom u ponedeljak, a a tim povodom održava se konferencija za medije u hali Aleksandar Nikolić na kojoj govori novi trener Duško Ivanović i predsednik kluba Nebojša Čović.

Iskusni crnogorski trener, rođen 1. septembra 1957. godine u Bijelom Polju, potpisao je u dvogodišnji ugovor sa crveno-belima, a sa prvom ekipom odradiće već istog dana i prvi trening. Zvanični debi imaće u četvrtak na utakmici 7. kola Evrolige sa francuskim ASVELom u Beogradu.

Duško Ivanović na klupu crveno-belih stiže kao jedan od najiskusnijih i najtrofejnijih evropskih trenera. Nekadašnji trener Limoža, Barselone, Panatinaikosa, Himkija, Bešiktaša i Baskonije (vodio je u 3 navrata) vlasnik je 17 trenerskih trofeja u Švajcarskoj, Francuskoj, Grčkoj i Španiji.

Svoju 30-godišnju trenersku karijeru počeo je u Švajcarskoj 1993. godine (Friburg), i to nakon izuzetne igračke karijere koju su mu obeležile dve evropske titule sa Jugoplastikom.

Poslednji trenerski angažman imao je na klupi Baskonije kojoj je doneo 4. titulu prvaka Španije (tri od četiri titule tog kluba osvojio je upravo Duško Ivanović kao trener) pobedom nad ekipom Barselone u finalu čiji je MVP bio aktuelni plejmejker Crvene zvezde Luka Vildoza.

Klub i ovim putem želi puno uspeha i sreće našem novom treneru Dušku Ivanoviću.

KK Crvena zvezda mts