Pobeda u Podgorici i nastavak pobedničkog niza

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su ekipu Studentskog Centra u 9. kolu ABA lige rezultatom 76:92 (21:26, 18:23, 28:19, 9:24). Crvena zvezda je uprkos umoru odigrala dobar meč kojim je nastavila seriju pobeda u regionalnoj ligi.

Najefikasniji igrač u redovima Zvezde je bio Nemanja Nedović sa 16 poena, dok su dvocifreni bili Bentil sa 14, Lazić sa 13 i Petrušev sa 10 postignutih poena.

Dobro otvaranje utakmice naše ekipe koja je već od starta meča diktirala ritam igre. Crveno-beli su vrlo brzo došli do veće prednosti (5:13), zatim (13:20). Već u ovom momentu Bentil je bio dvocifren sa 10 poena, dok je Lazić dodao 7. Domaćin je uspeo da zaustavi ovaj nalet naših košarkaša, te je serijom 8:2 (21:22) smanjio zaostatak. Četiri poena Nemanje Nedovića sa linije slobodnih bacanja postavili su konačan rezultat ove deonice 21:26.

U nastavku utakmice crveno-beli su postepeno počeli da prave ubedljiviju prednost, prvo koševima Petruševa i Nedovića (23:31), a nakon toga trojke su postigli Lazarević i Marković što je našu ekipu prvi put odvelo na dvocifreno vođstvo (27:37). Domaća ekipa nije imala odgovor na dobru igru Crvene zvezde koja je uspela da zadrži ovu prednost do poluvremena gde je rezultat bio (39:49).

Najefikasniji u ovom delu igre je bio Bentil sa 10 poena, dok su ga pratili Lazić i Nedović sa po 7.

Naši košarkaši su odlično otvorili drugo poluvreme u kom su održavali dvocifrenu prednost koja je čak porasla na 14 razlike (47:61). Od ovog momenta, ekipa Studentskog Centra je pronašla svoj napadački ritam te se sjajnim šutem za tri poena vratila rezultatski u meč, a na kraju ove deonice je bio totalni egal (67:68).

Zvezda je u poslednjoj četvrtini zaigrala mnogo bolje kako ne bi dozvolila protivniku da dođe do preokreta. Crveno-beli su odmah napravili seriju 0:9 (67:77), da bi prednost nastavila da se povećava kako se utakmica bližila kraju. vrlo važan igrač u toj seriji koja je došla iz vrlo čvrste odbrane u ovom delu meča je definitivno bio Stefan Lazarević koji je sa nekoliko ubačenih trojki pokrenuo Zvezdin napad. Crvena zvezda je totalno slomila protivnika kojem je dozvolila samo 9 poena u ovoj deonici. Konačan rezultat je 76:92 u korist naše ekipe.

KK Crvena zvezda mts: Vildoza 7, Lazarević 9, Mitrović 5, Lazić 13, Martin 8, Dobrić 2, Nedović 16, Marković 6, Kuzmić, Petrušev 10, Topić 2, Bentil 14;

Studentski Centar: Džekson 15, Megi 14;

Trener KK Crvena zvezda mts Duško Ivanović: Kad sam ušao u dvoranu, bilo je emotivno. Nisam bio ovde 20 godina, od gostovanja sa Vitorijom kada je Budućnost igrala Evroligu. Setio sam se toga i one generacije, mog brata i svih divnih ljudi koji su uveli Budućnost u Prvu ligu, otvoranja dvorane kad je došla Vičita Stejt… Sve su emocije bile, nekako mi se čini mi se da su svi ti momci tu bili sa nama. Zaista vrlo, vrlo teška utakmica. Znali smo da će da bude takva, jer je Studentski centar izvanredno talentovana ekipa, vrlo opasna u tranziciji i u šutu, koja se nikad ne predaje. Odbranom u posljednjoj četvrtini smo riješili meč. Ali, skok nam je bio problem od početka, a opuštanje nekih igrača je nedopustivo.rekao je prvi trener crveno-belih.

Crveno-bele u četvrtak očekuje prvi večiti derbi u istoriji Evrolige, gde će naša ekipa gostovati Partizanu. Dva dana nakon toga Crvena zvezda dočekuje Mornar u okviru 10. kola ABA lige, a onda sledi i novo duplo kolo u EL, u kome crveno beli dočekuju Žalgiris i Armani.