CRVENA ZVEZDA JE ISPISALA ISTORIJU! (IZJAVE)

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su potpuno zasluženo ekipu Partizana u prvom istorijskom derbiju koji je odigran u gradskoj dvorani „Štark Arena“ trojkom Nemanje Neeovića dve sekunde pre kraja utakmice.

Jedan od junaka ovog derbija Nemanja Nedović u prvoj reakciji nakon utakmice koju je rešio teškom trojkom iz ugla u samom finišu utakmice rekao je da je Crvena zvezda iskoristila svoju šansu:

Šta da kažem… Najbolji osećaj ikad. Boriti se kako smo se mi borili, u ovakvoj atmosferi… Imali smo svoju šansu, iskoristili smo je. Nisam pogodio nijedan šut, ali sam 100 odsto znao da će taj da uđe. Znam da kažu da smo glavno jelo, ali nismo imali dobar ukus večeras, sigurno. Verovali smo i bili smo blizu u ovoj utakmici” rekao je Nedović.

Trener Duško Ivanović stigao je do druge pobede u derbijima u razmaku od 10 dana:
Teška utakmica, dva velika tima. Jedna lopta je odlučila, imali smo sreće. Partizan je veoma dobro krenuo, a mi smo se vratili i potom smo kontrolisali utakmicu. Od početka utakmice smo imali problem sa skokom u odbrani. Partizan je imao sedam ofanzivnih skokova u prvoj četvrtini. To je bio naš veliki problem, ali generalno smo odigrali dobro. Mi sa Partizanom ne možemo da igramo na 90-100 poena.vVažna utakmica, ali znate koliko ima do kraja lige? Možemo da imamo i niz poraza, treba biti realan. Liga je duga i normalno je da bude uspona i padova. Strpljenje, videćemo na kraju sezone. Nemojte da mislite da smo najbolji, duga je liga. Naš mentalitet je da u svaku utakmicu ulazimo kao da možemo da je pobedimo.” rekao je Ivanović.

Crveno-beli nemaju vremena za odmor, već u subotu od 18 časova očekuje ih utakmica ABA lige protiv Mornara. Dođite i pozdravite nape crveno-bele!