Crvena zvezda lako do nove pobede u ABA ligi 92:58

Košarkaši Crvene zvezde mts savladalinsu Megu u okviru 11. kola ABA lige rezultatom 92:58 (25:16, 19:17, 18:18, 30:7). Crveno-beli su kontrolisali celu utakmicu, dok su u poslednjoj četvrtini potpuno nadigrali rivala i stigli do ubedljive pobede.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde su bili Dobrić i Nedović koji su ubacili po16 poena. Pratili su ih Vildoza sa 12 poena (4 asistencije) i Petrušev sa 11 poena (7 asistencija).

Utakmica je počela minutom ćutanja fudbalskoj legendi svetskog fudbala i naše Crvene zvezde Siniši Mihajloviću, koji je preminuo nakon duge i teške bolesti prošlog petka.

Igrači Crvene zvezde su u čast naše legendarne levice nosili majice u njegovu čast tokom izlaska na teren i zagrevanja za utakmicu.

Obe ekipe su ušle nešto opuštenije u meč što je rezultiralo otvorenim šutevima obe ekipe. Po dve trojke za crveno-bele su već na startu meča postigli Dobrić i Vildoza što je donelo našoj ekipi prednost (14:9). Zvezda je u nastavku potpuno kontrolisala utakmicu, te je rezultat nakon prve deonice bio 25:16.

Crveno-beli već na startu druge deonice dolaze do prve dvocifrene prednosti (27:16). Razlika je nastavila da se uvećava, te je Zvezda došla do svoje najveće prednosti od 16 poena razlike (34:18). Odlične minute u ovoj deonici je imao Filip Petrušev koji je igrao sjajno na oba kraja parketa. Crveno-beli su do poluvremena održavali dvocifrenu prednost, a rezultat na kraju ove četvrtine je bio 44:33.

Ognjen Dobrić je bio dvocifren u ovom delu meča sa 14 poena, dok ga je pratio Petrušev sa 9 poena uz 3 skoka.

Nešto tvrđa košarka viđena je u trećoj deonici ove utakmice kada su obe ekipe nešto teže dolazile do poena. Zvezda je orve poene u ovoj četvrtini postila tek nakom 3 minuta igre. Crveno-beli nisu dozvolili protivniku da se vrati rezultatski u meč, iako su gosti u jednom momentu došli na samonsedam poena zaostatka (51:44). Rezultat na kraju ive deonice je bio 62:51.

Potpuna dominacija naše ekipe viđena je u poslednjoj četvrtini koju su naši igrači dobili 30:7. Ceo roster se upisao u strelce, uključujući i mladog Topića koji je dobio svoje minute. Na kraju je pobeda bila izuzetno ubedljiva, a krajnjibrezultat je bio 92:58.

KK Crvena zvezda mts: Vildoza 12, Lazarević 5, Mitrović 3, Lazić 5, Dobrić 16, Raduljica 2, Ilić 4, Nedović 16, Marković, Petrušev 11, Topić 4, Bentil 7;

Mega: Branković 13…

Trener KK Crvena zvezda mts Duško Ivanović ”

Utisci su pozitivni. Mislim da smo odigrali dosta ozbiljnu utakmicu protiv ekipe koja ima dosta talenta. Odbranom koju smo povećavali iz minuta u minut postigli smo ono što smo hteli. U napadu, mi uvek tražimo neka rešenja u našem sistem u kojem možemo da imamo prednost. Ne bih da ulazim dalje u detalje” rekao je Ivanović.

Marko Barać trener KK Mega Mis: “Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi, ozbiljnoj evroligaškoj ekipi. Počeli smo meko, dozvolili smo im 25 poena, šutirali su trojke 12-8. Nismo bili čvrsti u kontaktu, kada smo to odigrali kako treba, pokazali smo da možemo sa svima. U poslednjoj četvrtini smo se energetski raspali i tu nema opravdanja i pored dosta kadrovskih problema” rekao je trener Mege.

Crveno-beli naredni meč igraju u Evroligi protiv Olimpijakosa na gostujućem terenu (četvrtak), dok se takmičenje u regionalnog ligi nastavlja utakmicom protiv Borca narednog vikenda u hali Pionir.