Crveno-beli otputovali u Pirej (četvrtak, 20 časova)

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u sredu oko 12.30 časova u Atinu gde ih u četvrtak očekuje meč 15.kola Evrolige sa ekipom Olimpijakosa.

Crveno-beli na krilima odličnih rezultata odlaze u Pirej (četvrtak 20 časova, dvorana Mira i Prijateljstva) ali ih očekuje jedan od kandidata za najviši plasman i prošlosezonski učesnik F4 u Beogradu.

Trener Duško Ivanović neće za ovaj meč moći da računa na Nikolu Ivanovića i Hasana Martina, a pod znakom pitanja je nastup najnovijeg pojačanja Fakunda Kampaca zbog administrativnih problema.

Crveno bele u Pireju dočekuje najbolji napad Evrolige u ovom trenutku (86,4 poena po utakmici), dok je odbrana našeg tima treća najbolja u takmičenju sa 76.6 primljenih poena po meču. Takođe, jedan od ključeva ove utakmice je u zastavljanju ove sezone briljantnog Saše Vezenkova koji je vodeći igrač lige po indeksu (25.9), drugi strelac (19.6 poena) i treći skakač lige (7.3 skoka po meču);

Trener Duško Ivanović:
Olimpijakos je jedan od najjasnijih kandidata za Fajnal for. Poznaju se odlično, igraju po automatizmu, sjajni u odbrani, napadu. Statistički su možda i najbolja ekipa dosad. Biće veoma teško. Ovi momci imaju karakter da svaku žele da pobede, pa ćemo videti”, zaključio je Duško Ivanović i dodao da će Nikoli Ivanoviću biti potrebno još vremena da se vrati u ekipu (Ivanović je počeo da trenira intenzivnije, a tokom treninga u utorak uveče vozio je trenažni bicikl u hali Aleksandar Nikolić).

Neizbežno je bilo i pitanje oko Fakunda Kampaca: “ Kampaco je igrač koji ima puno iskustva, pokazao se u Evroligi, ali nije igrao u poslednje vreme dok je bio u Americi, pa će mu biti potrebno vremena da uhvati ritam. U svakom slučaju, nadamo se da će nam pomoći da ostvarimo zacrtane ciljeve. Biće potrebno vremena da se uklopi. Obično se kaže da je ekipa jaka koliko njen najjači i najslabiji igrač. Videćemo” zaključio je trener crveno-belih.

Luka Mitrović: „Jedna od najkvalitetnijih ekipa u Evropi, drugu godinu zaredom igraju feonamenalno. Ista baza igrača, dobro se poznaju, znaju i vezanih očiju gde ko stoji. Biće izuzetno teško, čvrsti su u fazi odbrane, pogotovu na domaćem terenu, što pokazuuju i rezultati iz Atine, gde su u prethodnih par kola rešavali pitanje pobednika već u prvom poluvremenu. Znanmo šta nas čeka i spremni ćemo dočekati meč” rekao je Mitrović koji se poptuno oporavio od povrede oka.

Ekipa se u petak vraća za Beograd, a svoj poslednji ovogodišnji meč u ABA ligi odigraće u nedelju od 14.30 časova protiv Borca iz Čačka u dvorani „Aleksandar Nikolić“.