VELIKA POBEDA CRVENE ZVEZDE U PIREJU!

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su u gostima Olimpijakos rezultatom 86:90 (22:21, 23:20, 17:24, 24:25). Izuzetno zanimljiva i neizvesna utakmica u kojoj je naša ekipa odnela  veliku pobedu.

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Vildoza sa 22 poena uz 8 asistencija, dok su odlični bili Petrušev sa 14 i Mitrović sa 13 ubačenih poena.

Utakmica je otvorena trojkom Branka Lazića, dok se nakon toga Olimpijakos nešto bolje snašao zahvaljujući pre svega trojkama, te poveo 11:5. Zvezda je imala odgovor na ovaj nalet domaćina, te je koševima Nedovića, Mitrović i Lazarevića vratila prednost na svoju stranu (11:12). Ista ova tri igrača su zaslužna za novi nalet naše ekipe koji je napravio seriju 4:9 za osetniju prednost (15:21). Sam kraj deonice je pripao domaćinu koji je ponovo došao do prednosti 22:21.

Nastavak meča kreće jako loše po našu ekipu koja je protivniku dozvoljavala otvorene šuteve i skokove u napadu, što je omogućilo Olimpijakosu da se odvoji na nešto veću razliku (31:24). Domaćin je u nastavku trojkama došao do prve dvocifrene presnosti (42:30). Od ovog momenta Zvezde kreće da igra značajno bolje na oba kraja terena, te serijom 3:11 odlazi na poluvreme uz mali zaostatak od sano četiri poena (45:41).

Dvocifren na poluvremenu je bio Nedović sa 10 poena, dok su po osam dodali Mitrović (uz 6 skokova) i Lazarević.

Odlična košarka igrala se u nastavku meča, gde se igralo koš za koš, sve do sredine deonice (53:51) kada se domaćin trojkama ponovo odlepljuje na nešto veću prednost (59:51). Od ovog trenutka kreće veliki preokret naše ekipe koja do kraja ove četvrtine pravi seriju 3:14 kojom u poslednju deonicu ulazi sa tri poena prednosti (62:65).

Ognjen Dobrić poslednji kvartal meča maestralno otvara, te sa osam vezanih poena donosi prvo dvocifreno vođstvo Zvezdi (63:73). X faktor u ovom delu meča je bez dileme bio Filip Petrušev koji je u odbrani sve stizao, kupio svaki odbitak ispod našeg koša, uz čak četiri blokade, dok je u napadu pogađao gotovo sve što je uputio ka košu. Pad u igri naše ekipe se desio pri rezultatu 67:78, kada Olimpijakos pravi seriju 15:6 kojom vraća egal (82:84). Košarkaši Crvene zvezde su smirenom igrom u poslednjim trenucima meča sačuvali prednost, a najzaslužniji za to je Vildoza koji je ubacio četiri penala u poslednjim sekundama meča za veliku pobedu naše ekipe 86:90!

KK Crvena zvezda mts: Holand, Vildoza 22, Lazarević 8, Mitrović 13, Lazić 6, Dobrić 12, Raduljica, Ilić, Nedović 12, Marković, Petrušev 14, Bentil 3;

Olimpijakos: Slukas 14, Blek 14, Vezenkov 13…

Trener KK Crvena zvezda mts Duško Ivanović: “Teška utakmica protiv Olimpijakosa, prema mom mišljenju jednog od najboljih timova ove sezone u Evroligi i jasnog favorita za fajnal for. Uspeli smo da zaustavimo Vezenkova, u ofanizvnom skoku i poenima. Osim u prvih 20 minuta u kojima smo imali problema sa skokom, odigrali smo dobar meč. U nastavku smo poboljšali kontrolu skoka, radili šta je trebalo da radimo da bismo pobedili utakmicu”.

Filip Petrušev: “Osećam se sjajno. Trener mi je verovao, saigrači su mi verovali, svi koji smo bili na terenu verovali smo jedni drugima. Ko god da šutira, svi veruju u njega. Trka za plej-of sa Kampacom? Bićemo spremni, znamo kakav je Fakundo igrač, ali danas je bila veoma važna pobeda da bismo ostali u trci”

Luka Vildoza:”Samo uživam dok sam na terenu sa momcima. Uživam i mislim da je tim uradio veliki posao večeras! Idemo definitivno napred kao tim,  verujemo da možemo više i da možemo da se borimo za plej-of”.

Crveno-beli u nedelju dočekuju Borac u okviru ABA lige, dok se Evroliga nastavlja utakmicom protiv Barse sledeći petak u već sada rasprodatom Pioniru.