Crveno-bela rapsodija pred krcatim tribinama – 92:68!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ubedljivo su savladali Monako na svom parketu u okviru drugog meča duplog programa Evrolige rezultatom 92:68 (23:15, 31:21, 18:14, 20:18). Crveno-beli su odigrali jedan od najboljih mečeva u sezoni, što je krunisano izuzetno ubedljivom pobedom.

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Petrušev koji ne upisao 21 poen uz šest skokova, dok ga je pratio Mitrović sa ubačenih 15 poena uz takođe šest uhvaćenih lopti. Marković je bio blizu dabl-dabl učinka sa 9 poena i 8 asistencija.

Utakmica je otvorena košem Mitrovića, te je Zvezda imala prvo vođstvo na meču. Goste je na početku meča vukao sjajni Majk Džejms koji je postigao prvih devet poena za svoj tim (9:9). Od ovog momenta crveno-beli prave veliku seriju 14:2, kojom idu na dvocifrenu prednost (23:11). U ekipu se posle povrede vratio Luka Vildoza, koji je brzo po ulasku postigao trojku. Prva deonica završena rezultatom 23:15.

Stečenu prednost Zvezda je održavala u nastavku meča, a trojkama Dobrića, Markovića i Nedovića prednost se povećala na 13 razlike (32:19). Crveno-beli su igrali gotovo bez greške u ovom delu meča, skoro svaki napad je krunisan pogotkom, a odbrana je delovala izuzetno čvrsto i organizovano. Prednost se iz minuta u minut uvećavala, a gotovo svi igrači koji su ulazili u igru su postizali poene (osim Lazarevića). Rezultat na poluvremenu je bio izuzetno ubedljiv 54:36.

U ovom delu utakmice najefikasniji je bio Nedović sa 11 poena, Mitrović je dodao 10 uz pet skokova.

Drugo poluvreme gosti otvaraju dosta bolje, te serijom 1:7 prilaze na nešto manji zaostatak (55:43). Crveno-beli su imali odgovor na taj nalet Monaka, te je Mitrović sa pet uzastopnih poena vratio ubedljiviju prednost (60:43). Na tri minuta do kraja deonice gosti ponovo prilaze (61:50), međutim crveno-beli su serijom 11:0 postavili rezultat na kraju treće deonice koji je bio izuzetno ubedljiv (72:50).

Do kraja meča košarkaši Zvezde su održavali prednost, minute su dobili svi igrači (izuzev Raduljice), te do opuštanja nije došlo. Rezultat na kraju meča je bio 92:68.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Holand, Vildoza 9, Lazarević 4, Mitrović 15, Lazić 9, Dobrić 10, Raduljica, Ilić, Nedović 11, Marković 9, Kuzmić 4, Petrušev 21;

Monako: Džejms 26…

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović:

Veoma dobra utakmica, igrali smo odbranu dobro, kao što je i dosad bio slučaj. Ali večeras smo igrali sjajno i u napadu, dobro šutirali za tri poena. Monako je izuzetno dobra ekipa. Možda večeras nisu igrali kako znaju, ali su bili prvi na tabeli. Fizički, individualno, izvanredni u pik en rolu, jedan na jedan situacijama, ali sve smo im dobro branili” rekao je Ivanović na konferenciji za medije.

Crveno-bele već u nedelju očekuje novi meč, gde će naša ekipa gostovati Budućnosti u Podgorici u okviru derbija 15. runde ABA lige. Evroliga se nastavlja utakmicom protiv Žalgirisa u Kaunasu 20. januara